NRK Meny
Normal

- Vi må være ydmyke

Kampene mot Molde er nabo-oppgjør, ofte med mye nerver og engasjement rundt. Uttrykket "rævva-fotball" stammer fra en kamp mellom RBK og Molde.

Mikael Dorsin

Kaptein Dorsin har stor respekt for Molde, men tror på seier.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Rosenborg møtte Molde i semfinale i cupen i 1994. De var best av to kamper og Molde vant 2-1 hjemme. På Lerkendal ble det uavgjort 2-2 etter å ha spilt det Nils Arne Eggen kalte "rævva-fotball".

Søndag møtes lagene i Molde.

Kaptein Dorsin har stor respekt for Molde, men tror på seier.

- Jeg vet at det er en viktig match for våre fans. For meg personlig så er det alltid godt å vinne mot gode lag. Det gir selvtillit, sier Mikael Dorsin til RBK.no .

Fokus

Seieren mot Vålrenga gav Rosenborg selvtillitt og vil beholde den samme formasjonen på laget mot Molde.

– Jeg tror det går bra, selv på bortebane. Det ser bra ut på trening, men vi må fortsette med samme fokus og konsentrasjon om vi skal vinne, sier Dorsin til RBK.no .

Molde har ingen seriemesterskap, men har sølv hele 7 ganger, 5 ganger bak Rosenborg.

Må jobbe hardt

Men kapteinen vet hva Molde er god for.

– Det er et veldig bra lag offensivt, og de har blitt bedre deffensivt også i det siste. Vi må være ydmyke, slik vi var mot Vålrenga. Så vi må jobbe hardt.

Molde og Rosenborg har aldri spilt 0-0 verken i serien eller cupen, tilsammen 56 kamper.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.