RBK-treneren:– Er nok vi som er favoritter

Kåre Ingebrigtsen er enig i at laget ikke har spilt opp mot sitt beste i årets sesong. Han mener likevel at RBK er favoritter i toppkampen mot Sarpsborg.

Kåre Ingebrigtsen

FORBEDRINGSPOTENSIAL: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er enig i at laget ikke har vært opp mot sitt beste i årets sesong.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kun ett poeng skiller Rosenborg og Sarpsborg 08, i favør trønderne før kveldens oppgjør i Sarpsborg.

Mens det til tider har klabbet litt fremover på banen for Rosenborg, har Sarpsborg til tider servert solid angrepsfotball. Laget fra Østfold har imponert og ligger på andreplass etter fem kamper. Likevel, mener RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at hans eget lag er favoritter.

– Det er nok vi som er favoritter. Det er et toppoppgjør, utsolgt og det blir stor stemning. Vi liker slike kamper, slår RBK-trener Kåre Ingebrigtsen fast.

Geir Bakke

OFFENSIV: Sarpsborgs trener Geir Bakke er offensiv i uttalelsene før sarpingene får besøk av serieleder Rosenborg 1. mai.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

–Ikke så gode

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke er ikke imponert over årets utgave av Rosenborg. Sarpingene har allerede solgt til publikumsrekord før mandagens toppkamp.

– Vi skal ut og slå Rosenborg, vi skal ikke ha et hederlig resultat mot dem nå. Slik tenker ikke vi i det hele tatt. Jeg synes ikke årets utgave av Rosenborg er så gode, så dem skal vi slå, sa en tydelig Geir Bakke til NRK tidligere denne uken.

RBK-trener innrømmer at laget ikke har vært opp mot sitt beste i år. Han har likevel troen på at laget kommer til å vise en oppadgående kurve utover sesongen.

– Det var ingen som mente at vi var gode på tilsvarende tidspunkt i fjor heller og da gikk det vel bra. Vi har ikke vært opp mot vårt beste år. Likevel, hvis vi blir bedre og bedre kan det blir morsomt i år også, svarer Kåre Ingebrigtsen.

– Relasjonene og samhandlingen har ikke vært like god som i fjor sommer. Det er et nytt mannskap som vi må spille sammen. Det tar litt tid. Så langt har vi vært bunnsolide, men det har lugget litt fremover, utdyper Ingebrigtsen.

Nicklas Bendtner

PEPET AV BANEN: Nicklas Bedtner og resten av Rosenborg ble pepet av banen etter 0-0 mot Aalesund på Lerkendal forrige søndag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Publikumsrekord

Forrige søndag vant sarpingene hele 5–1 over Kristiansund, mens Rosenborg ble pepet ut av Lerkendal etter 0–0 mot Aalesund.

– Rosenborg har helt sikkert lyst til å vise seg fra en bedre side på mandag. De hever seg nok et hakk når de møter bedre motstand, sa Sarpsborgs kantspiller Anders Trondsen til NRK tidligere denne uken.

Interessen for en kamp på Sarpsborg stadion har aldri vært større i Sarpsborg 08s snart ti år gamle levetid, skriver klubbens hjemmeside. Kampen ble utsolgt tidlig denne uken og det er kommer 5759 tilskuere.

Den forrige rekorden ble satt mot Vålerenga i 2015-sesongen. Da var 5.137 tilskuere innenfor portene på Sarpsborg stadion.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Kristiansund 5-1.

UTSOLGT: Kampen er utsolgt og det er ventet ny publikumsrekord på Sarpsborgs hjemmebane.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix