RBK-treneren: – Vi har hentet mer erfaring enn gjengen med hockeysveis i 93

Kåre Ingebrigtsen var med som spiller da RBK ble slått ut av Austria Wien i 1993. Han mener at årets utgave er bedre rustet til å ta seg videre enn 93-utgaven.

Kåre Ingebrigtsen 1993

Kåre Ingebrigtsen spilte to kamper mot Austria Wien i 1993. Det endte med exit fra mesterligakvalifiseringen.

Foto: NTB/Scanpix

Kåre Ingebrigtsen spilte selv for Rosenborg da laget sist møtte Austria Wien. Det endte med 1-4-tap i mesterligakvalifiseringen i 1993.

– Jeg husker vi vant 3–1 hjemme og over to kamper var det en jevn batalje. Jeg føler at vi har hentet litt mer erfaring enn gjengen som sprang rundt med hockeysveis i 1993 og trodde vi skulle sjokkere motstanderne. og angripe dem i senk, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– ​Vi hadde 1–1 til pause, så raste vi sammen i andre omgang. Kamper som vi taper går fort i glemmeboken, det er kampene vi vinner som blir husket, fortsetter Ingebrigtsen.

Solid form i serien

Rosenborg kommer fra to solide seiere i eliteserien. 2–0 på bortebane mot Viking og 3–1 på hjemmebane mot Sogndal. Den østerrikske motstander har motsatt formkurve. Austria Wien tapte 1–3 for Sturm Graz i sin siste seriekamp i den østerrikske eliteserien, hvor laget tok tredjeplassen forrige sesong. De tapte også 1–4 for Rapid Wien tidligere i august.

Ingebrigtsen forteller at laget har brukt tiden etter det forsmedelige APOEL-tapet i Mesterliga-kvalifiseringen til å blant annet forberede seg på Østerrikerne.

– Vi kunne både fått tøffere og lettere motstand. Det er små marginer i fotball, men det er opp til oss nå.Vi har sett dem live og analysert dem. Det er et godt lag, med gode individuelle spillere. Likevel, så føler vi at vi har et bedre kollektiv, sier Ingebrigtsen.

Bortekampen mot Austria Wien er første oppgjør av to. Returoppgjøret spilles på Lerkendal neste torsdag. Vinneren sammenlagt kvalifiserer seg til Europaligaen.

Mike Jensen

Mike Jensen signerte tirsdag en ny kontrakt med Rosenborg. Den nye varer ut 2021.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Jensen: – På samme nivå som oss

RBK kaptein Mike Jensen signerte tirsdag en ny langtidskontrakt med Rosenborg. Han tror torsdagens oppgjør blir en tett batalje.

På papiret er de kanskje et svakere lag enn APOEL. Vi har analysert dem godt og har en god plan på hvordan vi skal slå dem. Jeg tror det blir veldig, veldig jevnt og at de er noenlunde på samme nivå som oss. Vi går for et godt resultat og en scoring på bortebane, sier Jensen