Hopp til innhold

Ingebrigtsen: – Vi har en ledig plass

I dag startet Rosenborg opp 2015-sesongen. To nye spillere er allerede på plass, men det kan komme minst én til i løpet av de neste ukene.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg reiser til Gran Canaria på fredag. Han håper å ha en erstatter for Mikkel Diskerud klar innen den tid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Danske Emil Nielsen og André Hansen er allerede på plass i Trondheim. Flere nye fjes kan være på vei inn.

For Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ønsker at troppen skal være mest mulig komplett når Rosenborg reiser til Gran Canaria på fredag.

– Vi har en plass åpen i stallen etter at «Mix» forsvant. Jeg ønsker å ha det meste klart før vi drar til Gran Canaria, men jeg er innstilt på at vi må vente til etter det, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

NRK har tidligere skrevet at Mikkel «Mix» Diskerud er ferdig i klubben. Midtstopper Stefan Strandberg har også signalisert at han ønsker å prøve seg i utlandet, og klubben forhandlet allerede i fjor sommer om et salg av 24-åringen.

Ulvestad erstatter «Mix»?

Aalesund - Sarpsborg 08 3 - 1.

MIX ERSTATTER: Fredrik Ulvestad kan erstatte Mikkel «Mix» Diskerud i klubben.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Aaleunds Fredrik Ulvestad kan bli Diskeruds erstatter, men noen avklaring på Ulvestads fremtid kommer neppe før helgen.

– Vi ønsker å jobbe i fred og ro denne uken. Det er ingen hemmelighet at en del klubber er ute etter Fredrik og da blir man nødt til å sortere ut og finne ut hva som er det beste alternativet, sier Fredrik Ulvestads rådgiver, Rune Ulvestad.

– Jeg kommenterer ikke enkeltspillere. På generelt grunnlag kan jeg si at vi leter etter spillere med spisskompetanse som vi trenger, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg har tidligere uttalt at en spiller må forsvinne for at en ny spiller skal komme inn, noe som fortsatt er gjeldende.

LES: Budsjettsmell for Rosenborg

Semb Berge kan være aktuell

Rosenborg er innstilt på at Strandberg forsvinner fra klubben. I fjor sommer hentet de derfor den islandske landslagsspilleren Hólmar Örn Eyjólfsson som de signerte på en ettårskontrakt med Rosenborg, med opsjon på to år til.

Fredrik Semb Berge

MULIG KLUBBSKIFTE: Fredrik Semb Berge har fått lite spilletid etter at Daniel Agger signerte for Brøndby.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Islendingen har ikke signert ny kontrakt med trønderne. Etter hva NRK erfarer er tidligere Odd spiller Fredrik Semb Berge et navn som er aktuelt hvis Eyjólfsson ikke signerer. Berge har slitt med å få tillit etter overgangen til dansk fotball og Brøndby.

– Det er interesse for Fredrik, men den må konkretiseres litt mer. Hvis han forlater Brøndby er det er mest nærliggende at han vender hjem til Norge, sier Semb Berges agent, Kent Karlsen.

Han ønsker ikke å kommentere om Rosenborg har forhørt seg.

LES: Stolt over å bli ny hovedtrener i RBK

De Lanlay blir for dyr

de Lanlay

FAVORITT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er en stor fan av Vikings Yann-Erik de Lanlay.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I et intervju på rbk.no i romjulen fortalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at Vikings Yann-Erik de Lanlay er spilleren i eliteserien han ønsker seg mest. NRK vet at det har vært samtaler mellom De Lanlay og Ingebrigtsen, og interesse fra begge parter.

Etter hva NRK forstår skal Viking ha satt en høy prislapp på rundt 10 millioner kroner for vingen, noe RBK synes er i høyeste laget for en overgang.

LES: Vil kjempe for plassen i Rosenborg

Islending blir med til Gran Canaria

Høyreback Alfons Sampsted blir med Rosenborg til Gran Canaria på treningsleir.

Den islandske G17-landslagsspilleren var allerede i november på treningsopphold i Trondheim. Rosenborg likte tydeligvis det de så av unggutten nok til at han får et nytt opphold, skriver rbk.no.

Sampsted er høyreback og spiller til daglig i Breidablik.