RBK-treneren: – Må opp flere hakk mot APOEL

RBK møter et lag med flere landslagsspillere og mye rutine fra mesterligaen i neste runde.

NORRKÖPING-ROSENBORG.

Her jubler RBK-spillerne etter å ha gått opp til 2-0 mot IFK Norrköping. Laget er lettet over å ha gått videre, men skuffet over kollapsen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB scanpix

Rosenborgs neste motstander, kypriotiske APOEL FC, kom til kvartfinalen i mesterligaen i 2012. På tirsdag imponerte de på hjemmebane mot walisiske The New Saints, og vant enkelt 3-0. Laget fra Kypros har deltatt i gruppespillet mesterligaen tre ganger siden 2010, og er det mestvinnende kypriotiske laget noen sinne.

– Vi kommer ikke til mesterligaen om vi spiller som vi gjorde den siste halvtimen mot Norrköping, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg kjenner ikke så godt til APOEL, men det blir nok en heksegryte på Kypros. Vi får avgjøre det på Lerkendal, sier Christian Gytkjær.

Rosenborg skal nå bruke tiden inn mot kampen på å analysere kypriotene.

– Trond Henriksen har vært på Kypros. Vi vil sette oss ned med han for å finne ut hvilket lag vi møter, sier Ingebrigtsen.

APOEL trenes av danske Thomas Christiansen, som tidlig på 90-tallet spilte tre landskamper for morens fødeland Spania. Tidligere har han trent APOELs rival AEK Larnaca, som Jonas Svensson har vonde minner fra.

– Jeg vet ikke mye om APOEL, men kypriotisk fotball er bra. Vi har fått kjørt oss der nede før. Det blir ikke noen «walk in the park», sier Svensson, og tenker på tapet mot Larnaca i 2012.

Jonas Svensson

Jonas Svensson har dårlige minner fra forrige møte med kypriotisk motstand.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Har fått en lærepenge

Mike Jensen var litt skuffet til tross for avansement mot IFK Norrköping.

– Etter at vi får 2-0 scoringen så slipper vi oss ned et par hakk. Det går kanskje mot et bunnlag i eliteserien, eller første runde i NM. I mesteligaen holder det ikke.

RBK-treneren er glad for at de fikk en smell før møtet med John Arne Riises gamle klubb.

– Det er bra at vi fikk oss en lærepenge nå, og ikke midt under kampen mot APOEL, sier Ingebrigtsen.

Har bedt om å få utsatt en kamp

RBK har et tøft kampprogram framover. Lørdag 30. juli skal de egentlig møte Viking i Stavanger. Med bortekamp på Kypros allerede tirsdagen etterpå, har de søkt om å få utsatt kampen i Stavanger.

– Det er en svært lang reise til Kypros, og da er det ikke hensiktsmessig for oss å være i Stavanger fra fredag til søndag, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug til NRK.

Tove Moe Dyrhaug

Tove Moe Dyrhaug har søkt om å få utsatt kampen mot Viking. Hun tror og håper at det går i orden.

Foto: Per Ingvar Rognes

NFF har tidligere uttalt at de ønsker å legge til rette for at norske lag skal gjøre det bra i Europa. Derfor tror Dyrhaug at de vil få innvilget søknaden.

– Jeg tror dette skal gå veldig fint. Med kamp allerede på tirsdag så blir det veldig vanskelig for oss om vi ikke får hjelp av NFF.

Det er sannsynlig at kampen mot Viking spilles i september dersom Dyrhaug og RBK får ønsket sitt oppfylt.