NRK Meny
Normal

RBK-treneren satser på å gå rakrygget i 17. mai-toget

Kåre Ingebrigtsen går for seier mot Lillestrøm på fotballens festaften.

Kåre Ingebrigtsen

Rosenborg har ennå ikke tapt en seriekamp på Lerkendal i Kåre Ingebrigtsens regjeringstid, og «Bruttern» ser nok at den trenden fortsetter.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

16. mai-kampene er fotballens festaften i Norge. For mange utgjør seier på 16. mai stor forskjell hvordan man blir behandlet under toget 17. mai.

I fjor vant Rosenborg 5-1 mot Sandefjord og kunne feire seieren med tabelltopp og stormende jubel i borgertoget dagen etterpå. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen håper på en ny festaften i år.

– Det hyggeligste som finnes er å gå i 17. mai-tog med seier og tabelltopp, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Man går litt mer rakrygget etter å ha vunnet 16. mai-kampen. Samtidig så handler det også om prestasjonen før kampen. Uansett hva som skjer så leder vi serien 17. mai, fortsette Ingebrigtsen.

To år uten serietap på Lerkendal

Skulle Rosenborg vinne mandagens kamp, vil de nå en aldri så liten milepæl. 16. mai 2014 var sist gang trønderne tapte på eget gress i Eliteserien, så med seier vil det være to år siden sist.

Rosenborg har ennå ikke tapt en seriekamp på Lerkendal i Kåre Ingebrigtsens regjeringstid, og «Bruttern» ser nok at den trenden fortsetter. Lillestrøm kan imidlertid bli en hard nøtt å knekke. Kanarifuglene ligger på sjuendeplass på tabellen.

– Vi kan ikke se på tabellen før kampen. Vi må være den beste utgaven av Rosenborg. Er vi det, så slår vi Lillestrøm. Er vi ikke det, så blir det en tøff kamp, sier Ingebrigtsen.

– Lillestrøm er et bra fotballag som har gjort veldig mye bra i år. Med rundt 21 000 tilskuere på tribunen skal vi gjøre et voldsomt forsøk på å slå dem, fortsetter han.

LES: Reginiussen spiller ikke mot Lillestrøm

Gode enkeltspillere

Lillestrøms har scoret 18 mål denne sesongen, spissen Fred Friday har stått for åtte av disse. Med det er 20-åringen toppscorer i eliteserien, uten at det gjør noe for kampplanen til Rosenborg.

– Vi har forholdsvis dyktige forsvarsspillere, så vi behandler ikke Friday på noe spesiell måte. For oss handler det ikke om enkeltspillere, men om kollektivet. Vi mener vi har et bedre kollektiv enn Lillestrøm.

– De har et par-tre enkeltspillere som vi skal se opp for, men det er ikke enkeltspillere som kommer til å vinne den kampen, avslutter Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..