NRK Meny
Normal

RBK-trener er ønsket av utenlandske klubber

Etter å ha blitt seriemester tre år på rad innrømmer Rosenborgs trener, Kåre Ingebrigtsen, at han har fått flere henvendelser fra utenlandske klubber.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen etter gårsdagens tap mot Ålesund. Han sier at han har ingen planer om å forlate RBK selv om han har fått flere henvendelser fra utenlandske klubber.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

NRK treffer Rosenborgs suksesstrener på Trondheim lufthavn, Værnes etter at laget ble banket av Ålesund søndag kveld.

Noen timer etterpå ser Ingebrigtsen framover.

– Vi er ikke glade i å tape fotballkamper, spesielt ikke når vi presterer så dårlig som vi gjorde. Men vi har gjort en del gode kamper i år som gjør at vi allerede er seriemester. Så vi får se forbi denne matchen og glede oss over det vi har gjort i år. Den prestasjonen har vært veldig, veldig bra.

Bekrefter utenlandsk interesse

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen på Trondheim lufthavn søndag kveld. Han sier de har lagt skuffelsen etter tapet mot Ålesund bak seg, og nå kjenner de på at laget er blitt seriemester.

Foto: Øyvind Haugen/NRK

Kåre Ingebrigtsen bekrefter at flere utenlandske klubber har tatt kontakt.

– Det må ikke bli noen stor sak. Det har vært noen henvendelser, men det er ikke noe konkret. Det skal voldsomt mye til for at jeg forlater Rosenborg, sier han til NRK.

Det var Adresseavisen som først meldte nyheten om at treneren er kontaktet av utenlandske klubber.

– Kommer den rette klubben, den rette utfordringen, kan jeg ikke gå rundt og si at jeg ikke kan tenke meg å prøve. Det kan i tilfelle ikke «bare være noe for artig». Det må være en klubb som har muligheter til noe, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Han har kontrakt med RBK ut 2020.

Tidligere leder i supporterklubben Kjernen, Kenneth Kjelsnes, tror de beholder treneren.

– Jeg tror ikke at Kåre forsvinner fra RBK med det første og det er åpenbart at han trives. Men vi må forstå at det finnes større utfordringer enn Rosenborg.

Nærmer seg Eggen

Bare Nils Arne Eggen har klart bragden med tre seriemesterskap på rad.

– Flere snakker om at du begynner å ta igjen Nils Arne Eggen?

– Jeg har vært med å vinne seriemesterskap tre år på rad, men jeg når Nils Arne så vidt til anklene og må holde på noen år for å nærme meg han. Klubben har jobbet bra de siste årene og gjort store fremskritt. Rosenborg har kommet i den posisjon vi ønsker å være og er et lokomotiv i norsk fotball. De skal jobbe knallhardt de som vil rive oss ned derfra, sier Kåre Ingebrigtsen.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Rosenborg.

Rosenborg får applaus og gratuleres som seriemester før søndagens kamp mot Ålesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix