NRK Meny
Normal

RBK til Færøyene

Rosenborg møter Runavik fra Færøyene i første runde av kvalifiseringa til Europa League.

Aalesund-RBK
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Rosenborg har hjemmekamp først, som spilles 2. juli.

Returkampen på Færøyene spilles uka etter, melder det europeiske fotballforbundet, Uefa på sine nettsider.

Europa League er arvtakeren til Uefa-cupen, og dette er første sesong for nyvinningen.

Runavik ligger på 4. plass i den færøyske ligaen.

Laget har deltatt fire ganger i den gamle Uefa-cupen og to ganger i Intertoto-cup, men har tilgode å ta et eneste poeng. Runavik Stadion tar 2000 tilskuere.

Runavik et tettsted på Færøyene, og hadde ifølge Wikipedia bare 487 innbyggere i 2005.

- Veldig fornøyde

– Vi er kjempefornøyd med trekningen. Vi kunne trukket laget fra Kasakhstan med sju timers tidsforskjell og det hadde vært verre. Nå slipper vi reisebelastningen det ville ha medført, sier daglig leder Nils Skutle til RBK.no.

– Jeg har aldri vært på Færøyene tidligere. Det skal bli et artig bekjentskap. Jeg har hatt to spillere fra Færøyene i Aalborg og vet at danske lag har slitt mot lag fra Færøyene. Men akkurat nå vet vi lite om nivået på Runavik. Det vi vet er at det ikke blir noen enkle kamper. Her må vi gjøre som vi gjorde i fjor og ta to kamper i gangen. Men målet er krystallklart: Vi skal inn i gruppespillet, sier Hamrén til RBK.no.

Aserbajdsjan neste?

Hvis Rosenborg går videre til 2. runde, møter laget FC Qarabag Khankendi fra Aserbajdsjan. Kampene vil eventuelt spilles 16. juli på Lerkendal med retur 23. juli i Aserbajdsjan.

FC Qarabag Khankendi slo Inter Baki 1-0 i cupfinalen 23. mai, og kvalifiserte seg for europaligaen på den måten. I serien, som ble avsluttet 16. mai, havnet laget på en beskjeden 5. plass, 13 poeng bak seriemester FK Baki, i følge rbkweb.no.

Heller ikke aserbajdsjanerne har vunnet en europacupkamp tidligere.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal