I år, som i fjor, ble det tap for Rosenborg mot Viking i generalprøven før seriestart.

Rosenborg tapte 4-0 mot Viking på bortebane.

Hroar Stjernen

RBK-sjef, Hroar Stjernen, her sammen med styreleder Terje Svendsen, var i Stavanger å så at Rosenborg ble slått i generalprøven.

Iversen

Steffen Iversen ble matchvinner da RBK vant mot Sundsvall, men denne gangen ble det ikke noe mål på Rosenborg-veteranen.

Det ble ingen god genralprøve for Rosenborg i Stavanger.

Trønderne tapte hele 4-0 mot Viking, kun ei uke før Rosenborg spiller årets første seriekamp mot Brann på Lerkendal.

Den nye RBK-sjefen, Hroar Stjernen, var på plass i Stavanger søndag kveld for å overvære sin første kamp som Rosenborg-sjef.

Da NRK snakket med den ferske sjefen før kampstart, hadde han stor tro på at bortelaget skulle ta seieren.

– Det er en offensiv og flott gjeng, så dette går nok bra. Våren har kommet til Stavanger og gressmatten er kjempefin, sa Stjernen til NRK like før kampstart.

Viking raskt i ledelse

Det tar ikke mer enn 19 minutter før Andrè Danielsen setter inn Vikings første mål på starffespark. Snaue kvarteret etter øker Valon Berisha hjemmelagets ledelse til 2-0, et resultat som står seg til pause.

I pausen bytter Rosenborg ut Daniel Fredheim Holm og Mohammed-Awal Issah, mens Rade Prica og Ole Kristian Selnæs kommer inn.

Men de to byttene hjelper lite da Henri Anier legger på til 3-0 for Viking kun minuttet etter at den andre omgangen er sparka i gang.

Viking brenner en straffe i sluttminuttene, men Veton Berisha sørger for nok et mål til hjemmelaget kun minuttet før kampen er over, og dermed er firemåls-tapet et faktum for Rosenborg.

Ingen revansje fra i fjor

Under fjorårets treningskamp mellom de to lagene ledet Rosenborg til det var spilt 81 minutter av kampen, skriver rbk.no.

Med kun ni minutter igjen klarte Viking å score tre mål, og oppgjøret endte også da med tap for trønderne.

I 2011 havnet Rosenborg på en skuffende tredjeplass etter en vanskelig sesong.

Gode treningskamper

Fram til kveldens kamp mot Viking, har trønderne hatt tre strake seire i sine tidligere treningskamper i 2012.

Først slo de den svenske dobbelmesteren Helsingborg 2-0 i slutten av februar. Deretter slo de Sundsvall 2-1 hjemme på Lerkendal.

Uka etter reiste Rosenborg til Tyrkia på treningsleir. Der ble det nok en 2-0-seier over det hviterussiske laget, Torpedo Zhodino.