NRK Meny
Normal

RBK-supportere til audiens hos paven

Dagen før europaligakampen mot italienske Lazio, søker RBK-supporterne hjelp hos pave Frans i Roma. Ni supportere får audiens hos paven.

Pave Frans i Vatikanet.

Ni Rosenborg-supportere får den 21. oktober møte selveste pave Frans i Roma.

Foto: TIZIANA FABI / Afp

Alf Eliassen

Alf Eliassen har flere kontakter i Roma som gjør at han og hans bekjente får komme på audiens hos paven.

Foto: Privat

– Jeg er ikke religiøs i det hele tatt, men vi tar med oss all den lykken vi kan få, og hvis det er et pavebesøk som gjør at RBK går til topps i Europaligaen, så gjerne for meg, sier Alf Eliassen til NRK.

Har møtt fem paver

Eliassen bor for tiden i Bjugn i Sør-Trøndelag, men har tidligere bodd i Roma i 21 år da familien hans jobbet i NATO.

– Det er på grunn av dem at jeg har litt kontakter. Jeg kjenner en som jobber i Vatikanets presektur sekretariat og gjennom han fikk jeg tilgang på ni billetter til fellesaudiens hos paven, sier 52-åringen.

Eliassen har selv møtt hele fem paver opp gjennom årene, og dette blir den sjette.

– Jeg har vel vært på audiens cirka ett dusin ganger, sier han.

Mannen fra Bjugn er i tillegg til hobby-guide i Roma, en ivrig Rosenborg-supporter og har vært medlem av «Kjernen» i mange år.

– I forbindelse med Lazio-kampen tenkte jeg kanskje at noen ville være interessert i et besøk hos paven, og la ut et innlegg på Kjernens lukkede Facebook-side. Hittil har seks personer sagt at de vil være med, sier han.

(Artikkelen fortsetter under):

Kjernen Rosenborg

Ni Rosenborg-supportere drar på audiens hos pave Frans dagen før den store kampen mot italienske Lazio.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Kjenner pavens skredder

Møtet finner sted den 21. oktober i et lite bygg ved Petersplassen i Roma, og Eliassen håper supporterne er så heldige at de får håndhilse på paven.

– Han virker litt mer modernistisk anlagt, og det kan være at han går forbi publikum når han er ferdig med å gi velsignelser. Da kan det hende vi får håndhilse på han, men det kommer jo veldig an på sikkerheten, sier Eliassen.

Eliassen har ikke bare kontakter som gjør at han får være audiens hos paven, han kjenner også pavens private skredder, mr. Gammarelli.

– Jeg bruker å ta med bekjente av meg dit, for det er jo ikke hver dag man får muligheten til å investere i pavelig bekledning. Blant annet får man kjøpt pavens strømper med Vatikanets segl, det er kult, sier 52-åringen.

Rosenborg møter Lazio den 22. oktober klokka 19.00 i Roma, se hele oversikten over kampene fremover her.