Supportere hyller sparket trenerduo: – Vi er fortsatt Rosenborg-supportere

TRONDHEIM (NRK): Den sparkede trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble hyllet av supportere og artister utenfor Lerkendal stadion.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun hylles av supportere

HYLLES: Rosenborgs trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk overraskende sparken i forrige uke. I kveld hyllet ei gruppe fans dem utenfor Lerkendal stadion.

Trenerduoen fikk overraskende sparken torsdag i forrige uke. Selv om supporterklubben Kjernen støtter sparkingen, har mange supportere reagert negativt.

Flere hundre av dem møtte opp utenfor Rosenborgs hjemmebane mandag kveld:

– Dere fikk Rosenborg opp fra søla og fikk tilbake fotballgleden i RBK, sa initiativtaker Petter Fredheim.

– Fantastisk å komme hit

Ingebrigtsen ankom arrangementet like før det startet, med et smil om munnen. Like før klokka 19 takket han og Hoftun de oppmøte.

– Det er fantastisk å komme hit og se så mange som har møtt opp. Jeg føler at det er dette Rosenborg handler om. Ikke så mye serie- og cupgull, men at småttiser, voksne og eldre i RBK-drakt har møtt opp. Rosenborg skal være et samlingspunkt for alle, sa Ingebrigtsen.

– Jeg ser at det er det vi igjen har klart å skape. Vi skal være med, fordi vi er fortsatt Rosenborg-supportere, la han til.

RBK-supportere på samling til støtte for Ingebrigtsen og Hoftun

Flere hundre har møtt opp for å hylle sparkede Ingebrigtsen og Hoftun utenfor Lerkendal.

Foto: Odin Norum Kvistad / NRK

Skal heie på laget

Når RBK møter Celtic i kvalifisering til Mesterligaen på onsdag, heier han fortsatt på laget.

– På onsdag sitter vel jeg og Erik og heier, vi også. Da handler det om Rosenborg, støtt «gutan». Hjelp dem til å vinne flere titler og fotballkamper. Det er dette det handler om, forklarte Ingebrigtsen.

– Når jeg ser på dere og ser alle som har kommet hit, blir jeg utrolig stolt over det jeg har vært med på å skape i de fire årene. De betyr alt, Tusen hjertelig takk, sa eks-treneren til stor applaus.

Også Hoftun takket de fremmøtte:

– Da jeg kom hit i dag visste jeg ikke hva jeg kom til. Var det ti personer som sto her, eller var vi så heldige at det var 20? Så kommer det så mange, sa den sparkede assistenttreneren.

– I løpet av den timen vi har holdt på, føles det litt godt å ha fått sparken for å få oppleve dette, sa han med et smil rundt munnen – og fikk latter fra alle oppmøtte.

– Vi kommer fortsatt til å være Rosenborg-supportere. Vi er veldig glade i denne klubben. En æra er forbi, en veldig viktig del av livet vårt er forbi, men vi kommer til å være med dere og Rosenborg i fremtiden.

Noen RBK-supportere fikk anledning til å personlig takke trenerduoen.

– Vil takke dem

– Det kommer til å bli vanskelig å slå det de har fått til på så kort tid, og det er mange som kommer til å savne dem, sa initiativtaker Fredheim om trenerne.

Flere holdt appell, og artister som Terje Tysland opptrådte

– Jeg er her for å takke guttene for en flott innsats, og jeg synes det er veldig fint at fansen vil takke dem, sa Tysland til NRK.

Rockeren vil ikke mene for mye om sparkingen eller prosessen rundt.

Overraskende sparking

Trenerne fikk beskjeden om at de ikke lenger var ønsket dagen etter at Rosenborg så vidt klarte å slå ut islandske Valur i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

– Det var en melding han selvfølgelig ikke likte. Kåre er en populær mann det er lett å like, så det var ubehagelig og tøft, sa RBKs styreleder Ivar Koteng til NRK da.

– Jeg tenkte at Ingebrigtsen og Hoftun fortjente bedre, og jeg begynte å snakke med kona til Kåre Ingebrigtsen for å få på plass en markering, forteller initiativtaker Fredheim.

Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen hylles av supportere utenfor Lerkendal

Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen på podiet for å motta hyllest fra RBK-tilhengere.

Foto: Odin Norum Kvistad / NRK

Spillerne uenige

Rosenborg-spillerne sa fredag at de er uenig i sparkingen. De har bedt styret gjeninnsette trenerne, men fått blankt nei.

Under Ingebrigtsens ledelse har Rosenborg blitt seriemester tre ganger på rad. Laget har også to NM-titler siden han etterfulgte Per Joar Hansen for fire år siden.

Kåre Ingebrigtsens midlertidige arvtaker er nederlandske Rini Coolen, som dette året har hatt ansvaret for akademiet til Rosenborg. Med seg på laget får han Trond Henriksen som assistent.