RBK-stopper klar for israelsk klubb

Rosenborg bekrefter nå at midtstopperen Hólmar Örn Eyjólfsson er solgt til den israelske klubben Maccabi Haifa.

Holmar Eyjolfsson

Eyjolfsson har vært i RBK siden 2014, og står notert med 93 kamper.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Hólmar Örn Eyjólfsson skal spille for den israelske klubben Maccabi Haifa fra neste år. Det ble klart etter at RBK aksepterte budet og midtstopperen selv har blitt enig med Maccabi Haifa om de personlige betingelsene.

– Han er en type spiller Maccabi Haifa leter etter. Både i form av at han er en sterk karakter i garderoben og er sterk mental. Eyjólfsson har erfaring fra spill på høyt Europeisk nivå. Vi har signert en 4,5 årskontrakt og ser frem gode år med han i fremtiden, sier sportsdirektør for Maccabi Haifa Tor-Kristian Karlsen, til klubbens hjemmeside.

Tor-Kristian Karlsen

Maccabi Haifa har nordmannen Tor-Kristian Karlsen som sportsdirektør.

Foto: Hartvig, Espen / NTB scanpix

– Overgangssum på rundt ti millioner

Maccabi Haifa ligger for øyeblikket på tredjeplass i den israelske ligaen.

Ingen av klubbene vil bekrefte overgangssum eller andre detaljer rundt overgangen, men VG har tidligere spekulert i en overgangssum på rundt ti millioner kroner.

Fire titler på to år

Eyjolfsson har vært i RBK siden 2014, og står notert med 93 kamper og fem scoringer. På sine to år tok han to seriemesterskap og to cupgull.

– RBK takker Holmar for en flott innsats igjennom to og et halvt år i klubben, og ønsker ham lykke til videre i karrieren, skriver klubben på sin hjemmeside.