RBK-stjerne kunne blitt Viking-spiller

I fjor sommer var Ole Selnæs så lei av å sitte på benken at han vurderte å forlate Rosenborg. Den ivrigste etter å sikre seg midtbanespillerens signatur var daværende assistenttrener i Viking, Kåre Ingebrigtsen.

Ole Kristian Selnæs

Sommeren 2014 var Ole Selnæs lei av å sitte på benken. Han vurderte derfor å gå til Viking og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sommeren 2014. Rosenborg ligger langt bak Molde i Eliteserien og unggutten Ole Selnæs sliter med lite spilletid under trener Per Joar Hansen.

Selnæs ønsker seg bort. Han ser på mulighetene til å forlate Rosenborg. Med under et halvt år igjen av kontrakten med trønderne står han også fritt til å snakke med andre klubber.

inge

Kåre Ingebrigtsen ønsket å hente Ole Selnæs til Viking da han var assistenttrener i Stavangerklubben.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Viking og Kåre (Ingebrigtsen) var veldig frempå og ville ha meg nedover dit. Jeg vurderte det veldig sterkt, siden jeg ikke fikk spille fast i Rosenborg, forteller Ole Selnæs.

– Vi var veldig interessert og det var egentlig bare opp til Rosenborg og Ole selv, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Fristet veldig

Selnæs forteller at han hadde informert RBK om at han ønsket seg mer spilletid. I og med at det ikke var utsikter for det hos trønderne, fristet det med fast plass i Viking.

– Jeg tror det ville vært smart for utviklingen min. Det fristet veldig å dra til Viking for å spille fast, forteller han.

– Startet på nytt under Kåre

får Per Joar Hansen sparken i Rosenborg. Trønderne må finne seg en ny trener, og valget faller etter hvert på Viking-assistent og mannen som har vært ivrigst på å hente Selnæs til Stavanger, Kåre Ingebrigtsen.

– Da vi byttet trener, startet vi på nytt. I tillegg var det Kåre som kom, og jeg visste at han likte meg som spillertype, sier Ole Selnæs.

– Takk og pris for at det ikke gikk i orden

ANNAN OG SELNÆS

Ifølge trener Kåre Ingebrigtsen er Ole Selnæs nå Rosenborgs viktigste spiller

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Under Ingebrigtsens ledelse har Selnæs virkelig blomstret i den sentrale midtbanerollen. Både RBK og Selnæs har hatt en eventyrlig sesong og ligger an til å vinne Eliteserien, skal spille cupfinale og er med i Europaligaen. I tillegg kan Selnæs få sin debut på landslaget.

– Jeg tror vi begge to er enige om det var like greit at det ikke ble noe av den avtalen med Viking, sier Selnæs.

– Takk og pris for at det ikke gikk i orden, selv om det hadde vært fantastisk for Viking, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg skal ikke si et vondt ord om Viking, men jeg er trønder og det er ikke noe tvil om at jeg mye, mye, mye heller vil spille for Rosenborg. Å spille for Rosenborg har vært en drøm for meg siden jeg var liten, fortsetter Selnæs.