Hopp til innhold

Tove Moe Dyrhaug innstilt som skipresident

Valgkomiteen i Norges Skiforbund vil ha Tove Moe Dyrhaug som ny president. – Synd om vi mister «moderen av Rosenborg», sier RBKs styreleder.

Tove Moe Dyrhaug

INNSTILT: RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug er innstilt som skipresident. Den endelige avgjørelsen kommer i juni.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg takker for tilliten. Det er jo demokratiet som bestemmer, så det gjenstår å se om jeg blir valgt, sa Tove Moe Dyrhaug til NRK like etter at nyheten ble kjent.

Skiforbundet opplyste om innstillingen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Lederen for valgkomiteen i Norges skiforbund har mange lovord om trønderen.

– Vi tror Tove er den rette personen til å føre Skiforbundet videre. Hun tror vi er en samlende kandidat. Det er også viktig at vi finner en kandidat som ski-Norge som sådan kan stille seg bak, sier Sverre Seeberg.

Hun blir første kvinnelige skipresident i Norges skiforbund dersom hun blir valgt på skitinget i Molde i juni.

Sverre Seeberg

VALGKOMITEEN: Sverre Seeberg er leder for valgkomiteen i Norges skiforbund.

Foto: Frode Søreide / NRK

– En tid for alt

Dyrhaug er medlem i Tydal IL (Sør-Trøndelag skikrets) og har siden 2013 vært daglig leder i Rosenborg Ballklub. Dyrhaug har sittet skistyret i ti år.

Hun roser arbeidsmiljøet i Rosenborg.

– Det er en tid for alt. Det passer aldri. Jeg har takket nei til en del jobbtilbud før. Men det har vært uaktuelt for meg å forlate klubben under koronapandemien, sier RBK-lederen.

«Moderen av Rosenborg»

RBKs styreleder Cecilie Gotaas Johnsen er ikke overrasket over at Dyrhaug er utpekt.

– Det har ligget i kortene en stund at hun har vært koblet om mot ulike styreverv, blant annet skipresident. Hun er veldig dyktig, sier Johnsen.

Hun synes det er svært synd for Rosenborg om de mister henne.

– Den lederskikkelsen hun har vært på vegne av klubben har vært stor og bra. Hun kjenner klubben ut og inn, og har et hjerte som brenner for klubben, sier Johnsen til NRK.

– Hun er litt «moderen av Rosenborg» på sett og vis, legger hun til.

Styret i klubben har ikke pekt ut noen til å ta over stafettpinnen etter Dyrhaug.

– Vi sitter stille i båten inntil den endelige beslutningen er gjort. Det er ikke noen hastverksprosess fra vår side. Men det må vi løse, fastslår Johnsen.

Cecilie Gotaas Johnsen i samtale under RBKs årsmøte 2022.

IKKE OVERRASKET: RBKs styreleder Cecilie Gotaas Johnsen er ikke overrasket over at Tove Moe Dyrhaug er ettertraktet til andre toppjobber.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Enstemmig innstilling

Lederen i valgkomiteen sier at innstillingen til hele styret er enstemmig. Han har også snakket med flere personer i forskjellige skikretser i dag for å informere om hva de ønsker.

– Hun har lang fartstid, og har gjennom jobben i Rosenborg vist at hun tåler press, tåler at det blåser litt fra alle kanter, hvilket er en god ballast og ha med seg i rollen som skipresident, sier Seeberg.

56-åringen fra Meråker bor med familien i Tydal. Hun er mor til den tidligere langrennsløperen Niklas Dyrhaug, som la opp i fjor.

Erik Røste har tidligere meddelt at han ikke tar gjenvalg som president i Norges Skiforbund.

Fulltidsjobb

Valgkomiteen mener at det er i Norges Skiforbunds interesse at en skipresident har mulighet til å benytte det meste av sin tid til det beste for norsk skisport. Det legges til grunn i innstillingen at skipresidenten har sitt verv som hovedbeskjeftigelse.

Valgkomiteen har innstilt fire nye medlemmer til skistyret. 5 av 13 medlemmer vil være kvinner. I tillegg velges ansattes representant i styret senere.

Les også: Historisk årsmøte: RBK og RBK Kvinner slås sammen, og får sin første kvinnelige styreleder

Football, Toppserien, Rosenborg - Avaldsnes
Football, Toppserien, Rosenborg - Avaldsnes