RBK sikret seg ny forsvarsspiller

Rosenborg har sikret seg Stabæk-forsvarer Birger Meling (22) på en fireårig kontrakt.

Birger Meling

Birger Meling har signert fireårig kontrakt med Rosenborg.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Det er litt spesielt å være klar for Rosenborg, det må jeg innrømme. Men nå er jeg på plass for å kjempe om titler i Norges største klubb, sier Meling til RBK.no.

Meling spilte for Viking i ungdomsårene. Han skrev under for engelske Middlesbrough i 2013, men ett år senere var han tilbake i Norge.

Han er en veldig, veldig, veldig bra fotballspiller. Han vil passe godt inn i Rosenborgs spillestil. Han trener godt og har veldig store ambisjoner, noe vi liker veldig godt. Det er sånne gutter vi ønsker å se i Rosenborg-drakt, sa Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Venstrebacken har seks U21-landskamper for Norge, og har spilt for Stabæk siden 2014. I løpet av sine 28 seriekamper for Stabæk sist sesong, scoret 22-åringen fire mål og bidro med tre målgivende pasninger.

Utelukker erstatning

Birger Meling og Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen utelukker at Meling skal erstatte noen andre på laget.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Meling er i utgangspunktet hentet inn som venstreback, men Ingebrigtsen sier at han fint kan spille andre posisjoner også.

Skal han erstatte noen spesielle?

– Nei, vi har ingen planer om det. Vi forsterker oss, og med alle kampene vi skal spille fremover er det bare bra, svarte Ingebrigtsen.

Veldig klar

Birger Meling er veldig klar for å spille for et fullsatt Lerkendal, og håper på å kunne bidra med intensitet og glede til laget.

– Jeg tror det blir bra. Det er Norges klart største klubb, så det blir veldig gøy å spille her for fulle tribuner annenhver helg, sa Meling til NRK.

Er Rosenborg et springbrett for å komme seg videre?

– Målet er å komme så langt som mulig, så er det opp til meg selv hva jeg klarer å prestere. Akkurat nå er jeg godt fornøyd med å være her, sa han.