Serverte Rosenborgs gulloppskrift

Trønderne er sulteforet på gull etter flere magre fotballår. I dag kom 5000 på åpent RBK-hus, og fikk servert årets seiersoppskrift.

RBK-spillere på åpen dag

GULLGLIS? Emil Nielsen, Morten Gamst Pedersen og Tobias Mikkelsen var i storhumør under åpen dag på Lerkendal lørdag. – Vi har hatt en god vinter, og i RBK tror vi ikke på annet enn gull, sier Morten Gamst Pedersen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vi har litt egg, og mel, sukker og småsnacks i røra. Men de danske gutta er litt urutinerte, sier Morten Gamst Pedersen forklarende, mens medspillerne Emil Nielsen og Tobias Mikkelsen gjør sitt beste med vaffelrøra.

RBK-rør(e)

Bare rør(e): Tobias Mikkelsen, Emil Nielsen og Morten Gamst Pedersen serverte gullvafler på Lerkendal lørdag. Ventetiden i vaffelkøen var på vel 1 time ...

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Smaker dobbelt gull

Hele Trøndelag var invitert til Lerkendal lørdag ettermiddag, og ut fra RBK-brakka ble køen stadig lengre.

Jeg har stått her i en time og fem minutter. Vi kjente lukta helt ut, men det var verdt ventinga. Dette smaker gull, jeg tror vi tar "the double ", smiler supporter Helge Morten Sumstad.

Se TV-reportasje fra Lerkendal lørdag:

Video: Stemningsrapport med tusenvis av små og store RBK-fans på Lerkendal

Treneren: – Vi har bedre førsteellever enn Molde

Vel 5000 mennesker besøkte Lerkendal, og mange valgte å følge lørdagens trening. Absolutt alle på sidelinja mener RBK igjen er gode for gull – fem år etter forrige gang.

– Skal vi ta gull er det fordi RBK-kollektivet er bedre enn de andre. Jeg opplever samhold, og en klubb som drar i samme retning. Vi er definitivt optimister, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Hadde du for fem år siden sett for deg at Molde skulle bli storebror?

De har gjort en kjempejobb, men storebror er de fortsatt ikke. Molde har stor bredde i stallen, men jeg tror vår førsteellever er bedre. Holder vi gutta våre friske og raske skal de få tøff kamp, lover RBK-treneren.

Gamstens gulloppskrift
Lerkendal Åpent Hus

5000 mennesker besøkte arrangementet. Hundrevis av barn og unge prøvde fotballferdighetene på gressmatta.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Rosenborg har vunnet seks av sju treningskamper i sesongoppkjøringen, og scoret masse mål. Supporterne i dagens vaffelkø fikk servert følgende gulloppskrift:

– Mellomrom, utfordre, innlegg og mål. Vi har hatt en god vinter, og i RBK tror vi ikke på annet enn gull, sier Morten Gamst Pedersen.

De besøkende fikk også besøke garderobene, ta bilder og autografer med spillerne og lære finter og triks av spillerne på gressmatta. Mange kommenterte at dette likner "gode, gamle RBK" som vant 14 strake seriegull i årene 1992–2006.

– Vi ønsker at det skal være åpent og at Rosenborg er tilgjengelig for alle trøndere. Dette er ikke noe hokus pokus men ren skjær underholdning, vi lever av dem som ser på oss.

RBK-nyheter, fakta, statistikk og historie? Se NRK Trøndelag sine RBK-sider