RBK-Prica er ute i flere uker

Rade Pricas vonde ankel må opereres og spissen kan derfor ikke spille kamp de neste seks ukene.

Rosenborgs spiss Rade Prica

Rosenborg har allerede solgt spissene Mushaga Bakenga og Morten Moldskred. Nå må de også klare seg uten Rade Prica fram mot sesongstart.

Foto: Heidi Ervik Skalmerås / NRK

Rosenborg-spissen har slitt med en vond ankel i det siste, og tok derfor en MR i dag for å se om ubehaget kunne skyldes noe alvorlig.

– Bildene viser noen løse beinbiter i ankelen, og det kommer ikke til å bli bra av seg selv, sier klubbens medisinske koordinator Haakon Schwabe til RBK.no.

Med andre ord må svensken opereres, noe som etter planen skal skje allerede på mandag.

Tynt på topp for RBK

Rade Prica

RBK håper at Rade Prica er klar for kamp igjen mot Brann 25. mars.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Det betyr at Prica må bruke sesongoppladningen til å trene seg opp igjen etter operasjonen, i stedet for å bruke tiden fram mot sesongstart til å prikke inn formen.

Det er dårlig nytt for en RBK-tropp som allerede er svekket på topp etter salget av Mushaga Bakenga og Morten Moldskred.

Det kan føre til en ny spiss på Lerkendal om kort tid.

– Behovet ble ikke mindre nå. Vi ser etter spillere i begge ender, sier trener Jan Jönsson til Rosenborgs hjemmeside.

Ivers kan være mulig løsning

En mulig løsning for klubben kan være å hente tilbake Steffen Iversen, som er fristilt fra kontrakten sin med Crystal Palace i England.

RBK-veteranen har tatt kontakt med gamleklubben, men det er usikkert om trønderne vil benytte seg av muligheten til å signere 35-åringen igjen.

Det er forventet at Prica er klar for kamp igjen om seks uker, noe som kan bety at han rekker serieåpningen mot Brann på Lerkendal 25. mars.