NRK Meny
Normal

RBK møter spansk tabelltoer: – Vi skal ikke på ferietur

Tore Reginiussen og RBKs forsvarsrekke vil få knallsterk motstand fra måltyvene i spanske Real Sociedad.

VM-kvalifisering fotball

VENTER TØFF MOTSTAND: Midtstopper Tore Reginiussen har også hatt en sentral rolle på det norske landslaget, på torsdag venter spanske Real Sociedad.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Real Sociedad har fått en knallåpning på den spanske serien La Liga, og ligger foreløpig på andreplass like bak storklubben Barcelona. Spanjolene har vist at de er defensivt sterke, og midtstopper Reginiussen har en travel kamp i vente.

– Det blir en tøff utfordring for oss i morgen. Vi møter et lag i god form med høy selvtillit, som har fått en drømmestart på serien, sier Reginiussen.

Selv om Rosenborg står foran sesongens tøffeste motstander hittil, synes midtstopperen det er viktig å ikke ha altfor mye respekt for spanjolene.

– Vi har fått tro på oss selv etter det vi leverte i kvaliken. Vi kan ryste gode motstandere, så vi skal ikke på noen ferietur.

Fordel å ikke ha noe forventningspress

RBK-keeper André Hansen går inn mot oppgjøret med lave skuldre.

– Det er ikke snakk om liv og død i morgen, vi ryker ikke ut av noe. Nå er det på tide å slippe ned skuldrene, gjøre et forsøk og se hvor gode vi er, sier keeperen.

I kvalifiseringsrundene ble Rosenborg ansett som underdogs, og etter Ajax-seieren, ser Hansen på dette som positivt.

– Det er de tre andre lagene i gruppa som har forventningspresset på seg nå, og det er en fordel for oss, sier Hansen.

– De første 20 minuttene er avgjørende

Hansens største oppgave er å holde buret reint de første 20 minuttene.

– Det er viktig at vi klarer å spille oss inn i kampen uten baklengsmål de første 15–20 minuttene. Om vi blir løpende etter ballen i 90 minutter, vil vi ikke få utnyttet kontringsspillet, som er vår styrke, avslutter han.