NRK Meny
Normal

RBK møter Real Madrid

Rosenborg er invitert til Santiago Bernabeu for å varme opp Real Madrid foran den spanske seriestarten.

Cristiano Ronaldo
Foto: JUAN MEDINA / REUTERS

Dagen etter at serielederne ble knust og sendt på hodet ut av cupen av Molde, kan de løfte hodet og se fram mot å møte stjernegalleriet til Real Madrid til treningskamp på Santiago Bernabeu mandag 24. august.

- Jeg fikk en henvendelse på lørdag fra Real Madrid om vi kunne være interessert i å spille kampen. De visste at vi skulle spille seriekamp på søndagskvelden, men Fredrikstad har sagt seg villige til å flytte kampen og det er vi veldig glade for, sier daglig leder Nils Skutle til RBK.no.

Kampen er Real Madrids generalprøve før den spanske seriestarten. Dette blir også første mulighet til å se lagets nye stjerner i aksjon sammen.

- Det er jo litt spesielt. Det er den første kampen de store stjernene skal spille på hjemmebane, så det blir sikkert fullt hus. Så det er litt spesielt og ærefullt at de spør oss, sier Skutle.

Ronaldo vs Lustig

Verdens beste - og dyreste - fotballspiller, Cristiano Ronaldo, samt Kaka og Alonso er bare noen av utfordringene keeper Rune Almenning Jarstein og backrekka til Rosenborg kan se fram til å bryne seg mot på gressmatta i Madrid. Da bør forsvaret kanskje sitte bedre enn i 0-5 cuptapet mot Molde.

- Vi ser på dette som en fantastisk mulighet. Sesongen har ikke blitt som vi håpet ettersom vi er utslått både i europacup og NM, og nå har vi kun serien igjen. Det betyr at vi har rom for å spille slike kamper. Og når vi får muligheten til å dra til Madrid for å møte et lag som har handlet spillere for 2-3 milliarder kroner i sommer, og skal møte oss i generalprøven på hjemmebane, er det helt fantastisk, sier Hoftun til RBK.no.

Vant 2-0 i 1997

Rosenborg har møtt Madrid-laget flere ganger tidligere i Mesterligaen. Sist i gruppespillet i 2005, da trønderne tapte 4-1 på bortebane mens kampen hjemme endte 0-2.

Man må tilbake til storsesongen 1997 for å finne en Rosenborg-seier over det spanske laget. Da slo Rosenborg Real Madrid 2-0 på hjemmebane.

Roar Strand
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Til tross for at stjernerekka i år nok er større og mer grusom enn tidligere årganger, er det bare å glede seg, og - laget er langt fra innkjørt ennå. Mirakler kan fortsatt skje.

- Vi må tette igjen bak iallefall, vi kan ikke ofre oss framover. De vil nok gi oss en leksjon i hvordan fotball skal spilles, sier Roar Strand som har spilt på Santiago Bernabeu tidligere.

- Det er en fin stadion å spille på, en stor opplevelse, selv om resultatene der ikke har vært det helt store for vår del, sier Strand.

Hvilke forventninger har du til kampen?

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.