Dette er Lazio: En italiensk gigant

Rosenborg kan forvente seg tøff motstand mot det italienske storlaget. Med flere verdensklassespillere er Lazio en av favorittene til å vinne årets Europaliga.

Italy Soccer Europa League Lucas Biglia

Lucas Biglia er en av de største stjernene på Lazio. I sommer var han ønsket av Real Madrid.

Foto: Riccardo De Luca / Ap

Det italienske storlaget leder for øyeblikket gruppe G i Europaligaen. I Serie A ligger de på sjetteplass etter åtte kamper, og har tre seire på de fire siste kampene.

– Det er det beste Lazio-laget på veldig lenge og har nytt godt av at Milan og Inter har hatt noen dårlige år. Lazio er et av lagene som kan vinne hele greia og jeg tror at de satser hardt på det, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller, som har fulgt italiensk fotball over flere år som kommentator i C More.

Mange gode spiller

Simen Stamsø Møller

Simen Stamsø Møller har fulgt italiensk fotball over flere år som kommentator i C More.

Foto: Skjermdump / TV 2

Stamsø Møller forteller at laget er relativt jevnt besatt, med flere klassespillere i alle ledd. Spesielt imponert er han av den argentinske midtbanespilleren Lucas Biglia.

– Jeg mener han er av de beste midtbanespillerne i verden. Han er både elegant og hardtarbeidende. Biglia er limet i Lazio-laget, sier Stamsø Møller.

Han trekker også frem de to kantene Felipe Anderson og Keita Baldè.

– Dersom Felipe Andersson har dagen mot Rosenborg kan Jonas Svensson fort få en tøff dag på jobben på torsdag, sier Stamsø Møller.

FBL-EUR-C3-LAZIO-SAINT ETIENNE

Felipe Anderson er en rask og teknisk spiller. Her fra kampen mot St. Etienne hvor Lazio vant 3–2.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Keita Balde er en humørspiller, og kanskje litt mindre profilert enn Andersson. I enkeltkamper kan han se ut som en verdensstjerne, fortsetter han.

Nødt til å gjøre det bra

Lazio hadde muligheten til å kvalifisere seg til Champions League, men snublet mot tyske Bayer Leverkusen. Tyskerne slo Lazio 3–0 på hjemmebane og dermed ble det kun spill i den nest gjeveste turneringen i klubb-Europa. Og selv om italienske klubblag og Europaligaen ikke alltid har vært ensbetydende med suksess, tror Stamsø Møller at det er i ferd med å endre seg.

– Italienske lag er nødt til å gjøre det av flere årsaker. Italia har muligheten til å få inn fire lag i mesterligaen til neste år. De må gjøre det bra i Europaligaen. Lazio er et av de lagene som kan nyte godt av det til neste år, så de gjør seg selv en tjeneste, forteller Stamsø Møller.

Ujevn sesong

Selv om Lazio har gjort det brukbart hittil i år og kom på tredjeplass i Serie A i fjor har de vært ujevne. De tapte blant annet 4–0 for Chievo og 5–0 for Napoli. På søndag tapte de også 2–1 mot Sassuolo.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-FROSINONE

Stefano Pioli tok Lazio til en imponerende tredjeplass i Serie A i fjor.

Foto: TIZIANA FABI / Afp

– Lazio er ikke noe superlag og resultatene er ikke så fryktinngytende som tredjeplassen i Serie A i fjor skulle tilsi. De har vært veldig ujevne denne sesongen. I en kamp har de tapt med fire-fem mål, og i neste har devunnet en sterk borteseier. Ofte når jeg ser på Lazio blir jeg litt oppgitt over at det er en del slurvefeil bakover. Enten er de helt tette bakover, ellers så slipper de inn mange mål, sier Stamsø Møller.

Han tror et Rosenborg i toppslag har muligheter til å få med seg et godt resultat i «Den evige stad».

– Det er ingen umulighet i det hele tatt, men jeg tror Rosenborg må være veldig disiplinerte og holde nullen så lenge så mulig. Da kan de bli litt stresset, sier Stamsø Møller.

Sliter med skader

I tillegg sliter italienerne med skader. Lucas Biglia måtte gå av banen på søndag mot Sassuolo og er usikker til torsdagens kamp. Keita Baldé skadet seg også på søndag og er ute i rundt en måned.

Marco Parolo pådro seg en strekk i Italias landskamp mot Aserbajdsjan og er ventet ute en måneds tid. I tillegg sliter midtstopper Stefan de Vrij med en kneskade.