NRK Meny
Normal

Kakefest på RBK-Brakka: – Det tærer på å feire seriegull

Selv om seriegullet ble feiret inn i de sene nattetimer lørdag, var det rom for en liten kakefest på Brakka mandag.

Christian Gytkjær og Mike Jensen forsyner seg med kake på RBK-Brakka

Målscorerene mot Molde, Christian Gytkjær og Mike Jensen, nøt kakefesten på RBK-Brakka.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

– Det har vært en helt fantastisk helg. Bortsett fra at jeg i går kjente litt på det da jeg våkna. Men heldigvis var det fotball på TV-en så jeg kunne ligge med beina og hodet høyt og kose meg, sier Pål André Helland.

Det var ingenting som tyda på at Rosenborgs 24. seriegull hadde gått klubben til hodet mandag formiddag. På Brakka hadde en sponsor sørga for at det ble kake på de ansatte, ellers var alt ved det vanlige i lokalene til Norges mestvinnende fotballklubb.

At feiringa ble tatt da laget kom hjem til Trondheim natt til søndag, kan dog ha vært en medvirkende årsak.

– Den var som ei feiring med kompisene skal være når man har trent hardt. Den festen kvalifiserer til kalas, sier Mushaga Bakenga.

Kåre Ingebrigtsen og Per Mathias Høgmo spiser kake på Lerkendal

Kåre Ingebrigtsen og Per-Mathias Høgmo kosa seg med kake på Brakka i formiddag.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

– Prestasjonskultur

Landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, hadde også tatt turen til Lerkendal mandag. Han er imponert over det klubben har fått til i løpet av de to siste sesongene.

Pål André Helland etter feiring av seriegullet

Pål André Helland hadde en tung søndag, men var tilbake på trening mandag formiddag.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK

– Det oser prestasjonskultur av klubben. Det gleder meg å høre at de er langt inn i hvordan de skal bli bedre til neste år, sier Høgmo.

Rundt kakebordet i dag gikk praten til trener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun om at de må bli bedre på flere områder om de skal nå målet om Europa til neste år.

– De ønsker å forbedre deler av forsvarsspillet, både individuelt og kollektivt. I tillegg ønsker de å utvikle angrepsspillet. Sulten er definitivt til stede, sier Høgmo.

Rosenborg avgjorde serien allerede lørdag i Molde, og vel hjemme var gutta klare for fest.

Jublende spilleren ankom Nordre gate i Trondheim natt til søndag.

Jakter rekorder

Selv om Rosenborg har brukt helga og mandagen til å feire seriegullet, så er de opptatt av å presisere at de ikke kan ligge på laurbærene for lenge.

Laget har muligheten til å sette flere rekorder innen sesongen er over. Klubben har muligheten til å bli det første laget som vinner både serien og cupen to år på rad. I tillegg har de mulighet til å sette ny poengrekord i serien og bli den klubben som har vunnet med størst margin noensinne.

Toppscorer Christian Gytkjær ønsker også å score to mål til. Da blir han den fjerde spilleren i eliteserien som har greid å score 20 mål i løpet av én sesong.

– Samtidig som vi jakter på de rekordene vi kan klare å ta, så trener vi mot neste år. Neste kamp er mot Vålerenga h jemme og det blir en veldig viktig kamp, sier Helland.

Kakespising på Brakka etter seriegullet

Daglig leder, Tove Moe Dyrhaug, trener Kåre Ingebrigtsen, Stig Inge Bjørneby, Erik Hoftun og Per Mathias Høgmo diskuterte hva Rosenborg skal bli bedre på til neste år under dagens kakefest på Lerkendal.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK