NRK Meny

RBK-kapteinen: – Vi skal knalle til

Mike Jensen ønsker å videreføre tempoet fra Europa til eliteserien.

mike jensen norrköping

Mike Jensen ønsker å knalle til i de kommende seriekampene.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

– Vi skal presse og stresse Lillestrøm. Når vi spiller i Europa er tempoet mye høyere. Det skal vi prøve å overføre til eliteserien, for de andre lagene er ikke vant til det. Vi går utpå for å knalle til, sier RBK-kaptein Mike Jensen.

Det har vært noen tunge dager etter at Apoel knuste mesterligadrømmen på overtid. Jensen tror likevel at laget nå har klart å nullstille seg.

– Det er jeg sikker på at vi har klart. Vi må huske på at serien er veldig viktig. Det er tross alt den som gir oss mulighet til å kvalifisere oss til spill i Europa, sier Jensen.

Det klart fredag at Austria Wien blir motstander for RBK i kvalifiseringen til Europaligaen. Men først blir det knallhardt fokus på de kommende seriekampene.

– Vi skal få unnagjort kampene mot Lillestrøm, Viking og Sogndal. Først da kan vi begynne å se framover mot Austra Wien, sier Jensen.

– Vi må se framover

Fredrik Midtsjø var i likhet med resten av laget ekstremt skuffet etter tapet mot Apoel, men han tror ikke det hjelper å dvele ved kampen.

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø (foran) mener det er på tide å legge kampen mot Apoel død.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det som har skjedd, det har skjedd. Vi kan ikke tenke på hva vi burde gjort annerledes på Kypros. Det er surt å tape, men vi er nødt til å se framover, sier Midtsjø.

Han tror det blir en spennende kamp mot Lillestrøm, som sliter i bunnen etter en lang periode med lite poeng.

– De har fått inn noen nye spillere, og de må begynne å klatre på tabellen. Jeg tror det blir en veldig fin kamp, sier Midtsjø

Møter en gammel kjenning

En av spillerne Midtsjø sikter til, er tidligere RBK-spiss Tomas Malec. Det slovakiske fyrtårnet er tilbake i eliteserien, og har signert en låneavtale med LSK som strekker seg et år fram i tid. Midtsjø håper ikke det blir noe hyggelig gjensyn for Malec.

– Vi skal opp og fram, og ta med oss tre poeng, sier midtbanespilleren.

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til folkefest på Lerkendal og NRK2 fredag 19.mai.
Ingen hever et øyebryn hvis du kommer inn på nærbutikken bærende på en bildel eller to etter å ha kjørt på Nerskogveien.
Bjørnen ble felt fra helikopter mandag formiddag.