RBK-kapteinen hyller Kåre Ingebrigtsen

Mike Jensen mener det er en selvfølgelighet at Kåre Ingebrigtsen skal få ny kontrakt med Rosenborg.

Mike Jensen er tatt ut på landslaget

Mike Jensen kan ikke få hyllet Kåre Ingebrigtsen nok.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Først og fremst er han en dyktig fagmann, som vet hva han vil. Han forstår seg på utvikling, både for laget og enkeltspillere. Måten han er som trener har vært en vekker for meg. Hvis jeg en gang skal bli trener, kommer jeg til å hente masse inspirasjon fra måten han gjør det på, sier Mike Jensen.

– En helt særegen måte å være på

Rosenborg-kapteinen kan ikke få hyllet treneren nok, da NRK møter han etter 2–1 seieren mot Lillestrøm på fotballens festdag.

Tidligere i mai skrev VG at Rosenborg allerede nå ønsker å forlenge kontrakten med suksesstrener Kåre Ingebrigtsen. Det mener Jensen at det ikke bør være noe tvil om.

– Han er en ekstremt inspirerende trener. Han har en helt særegen måte å være trener på, og jeg har aldri opplevd noe liknende. Det kan ikke være noen tvil om at Kåre Ingebrigtsen skal få ny kontrakt med Rosenborg, sier RBK-kaptein Mike Jensen.

RBK-kapteinen får støtte av styreleder Ivar Koteng.

Koteng

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng er så fornøyd med jobben RBK-treneren gjør at han vil forlenge Ingebrigtsens kontrakt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi spiller fotball på en måte vi ønsker. Det bringer både resultat, folk, stolthet og entusiasme, sier styrelederen.

– Vi er storfornøyd med Kåre Ingebrigtsen og vi har så vidt begynt å snakke om ny kontrakt, fortsetter Koteng.

Ingebrigtsens nåværende kontrakt løper til 2017.

– Holder at vi er ferdige til jul

Styrelederen håper at en forlengelse skal være i orden før jul.

– Det skal være mulig å komme til enighet. Vi har lyst til at han skal fortsette og han vil gjerne fortsette i Rosenborg selv. Det er likevel slik at det ikke er noe stress. Det holder at vi er ferdig til jul, da er det ett år til den opprinnelige kontrakten hans går ut, fortsetter Koteng.

Kåre Ingebrigtsen håper på starte ny Europa-epoke med RBK

Under Kåre Ingebrigtsen står Rosenborg uten serietap hjemme på Lerkendal.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han er så flink

Ingebrigtsen sa i fjor at han ønsker å fortsette suksessen som Rosenborg-trener i ti år til, og hevdet ingenting kan lokke ham bort.

Rosenborgs danske kaptein mener Ingebrigtsens entusiasme har smittet over på spillerne.

– Han er en meget åpen fyr og har en glede som smitter over på oss andre. Selv om han ikke er den mest autoritære typen, har vi likevel respekt for det han sier. Han får spillegruppen til å trekke sammen og gir oss masse energi, avslutter Jensen.