NRK Meny
Normal

RBK kan sikre norske lag millioner

Rosenborg kan sikre norske eliteserieklubber seks millioner kroner dersom det blir seier over FC København i Parken i kveld.

RBK-trening i København

De norske eliteserieklubbene har i gjennomsnitt fått 200.000 kroner hver allerede på grunn av RBKs deltakelse i kvalifiseringsspillet.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Dersom Rosenborg går videre til Mesterligaen, vil ikke det bare ha betydning for klubben selv. Også konkurrentene i eliteserien får styrket økonomi.

De norske eliteserieklubbene har allerede i gjennomsnitt fått 200.000 kroner hver på grunn av RBKs deltakelse i kvalifiseringsspillet. Med positivt resultat mot København, kan det bli 400.000 kroner i tillegg til dette, melder fotball.no.

Kjærkomne penger

– Deltakelse i Mesterligaen og Europacupen generelt er selvfølgelig viktig med tanke på den sportslige utviklingen til både klubb- og landslagsfotballen, men det gir også kjærkomne penger til klubbene på toppnivået her i landet, sier generalsekretær Paul Glomsaker i Norges Fotballforbund.

Et annet poeng er at norske klubbers resultater i Europa har betydning for den plasseringen Norge får på klubbrankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Det har betydning for seedingen til de norske klubbene i kommende europacuptrekninger.