NRK Meny
Normal

RBK holdt såvidt unna for Rapid Wien

Selv om det så skummelt ut for seieren da Rapid Wien fikk straffespark midt i andre omgang, klarte trønderne å dra hjem tre poeng.

Dorsin feirer mål og seier for tom stadion

Selv om det var en underholdende kamp fra begge lag foregikk feiringen i all hovedsak på banen.

Foto: Alexander Klein / Afp

Rosenborg endte til slutt med seier 1 - 2 mot Rapid Wien i det som skulle bli en skikkelig slitekamp.

– Det var en slitekamp med mange dueller og mye løping, men vi tar med oss tre poeng. Det er viktig, så vi er veldig fornøyde med kampen, sier Tarik Elyounoussi.

Berømmer strafferedning

Rosenborg tok tidlig ledelsen og gikk til pause på stillingen 0 - 1 etter et mål av Tarik.

Etter et kvarter av første omgang la Dorsin på til 0 - 2, før Markus Katzer reduserte til 1 - 2 fem minutter senere. Så fikk hjemmelaget straffespark.

– Vi hadde litt flaks der, men jeg må berømme Örlund for redningen av det straffesparket, sier Tarik videre.

(Saken fortsetter etter bildet)

Örlund redder straffe mot Rapid

Örlund fikk akkurat fingrene på ballen, og reddet med det seieren for Rosenborg.

Foto: Lisi Niesner / Reuters

– Deilig å se ballen trille inn

Selv har han slitt med å sette ballen i mål etter at han kom til Rosenborg i sommer, uten at det har påvirket han noe særlig.

– Jeg har alltid gått inn i kampene med det som mål å gjøre en god jobb for laget, og det å score mål har jeg sett på som en mulig bonus.

Men han nekter ikke for at det var deilig å se ballen trille inn.

– Det har vært mange kamper hvor jeg har vært nære, så det var deilig å se ballen trille inn. All ære til Fredheim Holm og Prica som kriget i forkant av situasjonen. Det var skikkelig bra gjort av de to, så da var det bare å lobbe ballen i mål, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Tarik hyppig involvert

Tarik var mye involvert i spillets gang både før og etter scoringen.

Foto: Samuel Kubani / Afp

Tomme tribuner

Et av de store temaene som ble diskutert før kampen var hvordan Rapid Wiens straff ville påvirke oppgjøret. Etter supporterbråk tidligere i sesongen måtte kampen nemlig spilles for tomme tribuner.

– Under kampen legger vi egentlig ikke så mye merke til det, men det var noen der med norske flagg som heiet, og de hørte vi godt.

Men når målene kom merket også Tarik at det var litt tommere enn vanlig.

– Det er litt kjedelig å feire med seg selv, og ikke med supporterne når en scorer. Men jeg er glad for at det er over. Neste kamp er på Lerkendal, og der satser vi på fullsatt stadion og mye jubel, sier han.

– Moro å være Rosenborg-spiller

Nå gleder både han og resten av laget seg til resten av sesongen, en sesong som vil bestå av både gullkamp i eliteserien, og kampen om videre avansement i europaligaen.

– Det er moro å være Rosenborg-spiller nå om dagen. Vi er et godt lag som har det godt sammen, og vi har vinnerviljen på plass. Vi står på for hver kamp som går, uansett hvilken liga det er.