RBK-helten: – Jesus er livet mitt. Uten ham kan jeg ikke gjøre noe

Samuel Adegbenro sendte nesten egenhendig Ajax ut av Europa med sine tre scoringer på 45 minutter. Han takker høyere makter for suksessen på fotballbanen.

Adeg

Samuel Adegbenro takker høyere makter for at han gjør det så bra på fotballbanen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den blidspente nigerianeren har ikke sluttet å smile når NRK møter ham etter Europaliga-trekningen, dagen etter at han ble matchvinner hjemme mot Ajax.

– Det var veldig bra. Jeg er så utrolig glad, sier Adegbenro, mannen som kom til Trondheim og Rosenborg fra Viking for en drøy uke siden.

Med sine goalgetteregenskaper har han allerede rukket å bli en RBK-helt og publikumsyndling. Han scoret målet da Rosenborg vant 1-0 i Amsterdam. Torsdag utliknet han først til 2–2 før han på vakkert vis punkterte kampen etter en flott enkeltprestasjon minutter før slutt.

– Vi har jobbet hardt for dette. Jeg skal gjøre alt jeg kan for Rosenborg, sier han.

Takker Jesus

Adegbenro er dypt religiøs, noe han blant annet gir uttrykk for på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Nigerianeren takker høyere makter for at han gjør det så bra på fotballbanen.

– Jesus er livet mitt. Uten ham kan jeg ikke gjøre noe, sier han.

Fredag ettermiddag ble det klart at Rosenborg skal opp mot russiske Zenit, spanske Real Sociedad og makedonske Vardar i Europaligaen. Adegbenro fulgte trekningen fra hotellet på Lerkendal.

– Vi er glade. Vi får se hva som skjer. Målet er at vi skal gjøre det bra i Europaligaen og at vi skal vinne eliteserien. Jeg gleder meg, sier han.

– Hvor lenge blir du i Rosenborg?

– Vi får se. Jeg vet ikke hva som skjer neste år. Drømmen er å spille i Tyskland, Frankrike eller Spania, sier Samuel Adegbenro.

Rosenborg

Her feirer Rosenborg-spillerne Samuel Adegbenros 3-2-scoring.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix