- Deilig å være tilbake

Rosenborg vant 2-0 over Jelgava i Latvia og sammenlagt 6-0. – Det føles godt å være tilbake på RBK-laget, sier Mix, som scoret i comebacket etter VM-oppholdet.

Rosenborgs Mix

Mix var tilbake i RBKs startoppstilling mot Jelgava og scoret det siste målet.

Foto: rbk.no/chris thomas skogli / rbk.no

jensen

Mike Jensen har scoret på en av sine to sjanser i første omgang. Bildet er fra søndagens kamp mot Haugesund, hvor Jensen også scoret.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg var det førende laget i Jelgava, Latvia, og burde egentlig ha vunnet mye mer enn 2-0. Men seier borte og ikke minst 6-0 sammenlagt var overbevisende i en kamp hvor RBK-trener Per Joar Hansen gjorde seks endringer fra søndagens serierunde mot Haugesund.

- Det føles godt å være tilbake. Vi hadde 4-0 å gå på, men vi fullfører på en god måte, sier Mix, som var en del av USAs landslag under VM i Brasil.

Mix økte

Mix Diskerud økte til 2-0 i andre omgang etter en herlig crosspasning fra Morten Gamst Pedersen.

– Det var en klassisk Gamst-pasning i bakrom, og da var bare å gå på løp og jeg kunne bare lobbe over keeper. Jeg så keeper komme ut, sier Mix.

– Det hjelper på selvtilliten å score mål, men jeg tenker ikke mye på det når jeg spiller. Det handler om å vinne kampene for laget, men selvsagt er det gøy å score og ekstra gøy å score slike mål, sier Diskerud.

- Et flott mål etter et flott innlegg, kommenterer RBK-trener Per Joar Hansen.

LES OGSÅ: Perry byttet seks mann

Rosenborg tok ledelsen en liten halvtime ut i oppgjøret. Alexander Søderlund vant en duell like utenfor 16-meteren til Jelgava. Søderlund spilte fri Mike Jensen, som enkelt kunne sette ballen forbi vertenes keeper.

Prøvde ny formasjon

Jelgava hadde knapt en målsjanse i løpet av de to oppgjørene mot Rosenborg. I Latvia prøvde RBK også ut 3-5-2 formasjon.

- Vi fant ut at dette var en passende anledning til å teste ut en ny formasjon. Spontant etter kampen, så kan jeg si at det fungerte bra. Vi skapte mange målsjanser, vi telte 12-1, og vi hadde godt pasningsspill og full kontroll bakover, sier Per Joar Hansen.

Jørgen Skjelvik hadde to avslutninger som begge burde vært under tverrliggeren, mens Mike Jensen hadde en avslutning i stolpen i tillegg til scoringen. RBK var nær storseier, men uttellingen var det eneste som ikke var bunnsolid for RBK torsdag kveld.

– Det var synd for Jørgen, bare tilfeldigheter som førte til at avslutningene gikk over mål. Vi gjorde mange endringer til kampen. Det er flere som trengte å få spille igjen, men vi fortsetter framgangen offensivt. Vi har scoret 18 mål i løpet av de siste fem seriekampene, og skapt mange sjanser. Og vi vinner også 6-0 sammenlagt over Jelgava etter to solide fotballkamper, sier RBK-treneren.

I følge rbk.no var det kun 1.500 tilskuere på oppgjøret i Jelgava.

RBK møter vinneren av oppgjøret mellom Sligo fra Irland eller Banga fra Litauen i neste kvalifiseringsrunde. Første kamp spilles uansett på Lerkendal 17. juli.

Andre kvalifiseringskamper med norske lag: Haugesund - Broughton (Wales) 2-1 (sammenlagt 3-2), Tromsø - Santos
Tartu (Estland) 6-1 (sammenlagt 13-1).