RBK-Dockal slipper operasjon

Rosenborg-fansen kan puste lettet ut: Meniskskaden til Borek Dockal er ikke så ille som først fryktet.

Borek Dockal

16. mai var det fryktet at Borek Dockal skulle miste resten av vårsesongen på grunn av en meniskskade. Nå viser MR-bildene at skaden er så liten at han kan spille med den uten problemer.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

16. mai måtte Rosenborgs midtbanespiller Borek Dockal bryte kampen mot Hønefoss, med det som viste seg å være en mindre meniskskade.

Dagen etter sa det medisinske støtteapparatet i RBK at vårsesongen til tsjekkeren i verste fall kunne ryke, men nå viser MR-bildene at skaden er av det tålelige slaget.

– Vi har sett på bildene og ser at skaden er så liten at han sannsynligvis slipper unna en operasjon, sier RBKs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, til NRK.

– Det ser veldig bra ut

Haakon Schwabe

Haakon Schwabe sier at Dockal foreløpig slipper å operere.

Foto: NRK

Det er godt nytt for et RBK-lag som sliter med uttellingen foran mål.

Tsjekkeren har en angrepsfarlig pasningsfot, og er en viktig brikke i RBK-troppen.

Schwabe sier at det fortsatt er en mulighet for at skaden er verre enn de vurderer den til å være, men at tegnene så langt viser at den ikke vil plage Dockal nevneverdig.

– Skaden har ikke skapt begrensninger hittil. Han trente for fullt torsdag, fredag og lørdag. Han har ikke spesielt vondt og det ser bra ut.

Ny skade skaper problemer

Men i søndagens kamp mot Odd Grenland var midtbanespilleren uheldig igjen.

Etter knappe 24 minutter måtte han byttes ut på grunn av en strekkskade på baksiden av låret.

Ifølge Schwabe vil det ta tid før denne skaden er helet, og han forventer at Dockal først er kampklar til cupkampen mot Kvik Halden 20. juni.

Er Dockal spesielt utsatt for skader, eller har han bare vært uheldig i det siste?

– Han er ekstremt lite skadeutsatt. Han har aldri vært operert eller noen ting, så dette er litt nytt for ham, sier Schwabe.