NRK Meny
Normal

Rasmus med verdens beste korps

I alle fall ifølge korpset og hovedperson selv. Det var smekkfullt da Rasmus Rohde og 50 musikanter i Byneset Leinstrand skolekorps spilte opp til konsert søndag.

Konsert på Spongdal skole med Rasmus og "verdens beste korps"

– Det er jo helt herlig å få dele musikkglede med så mange flotte barn, sier Rasmus Rohde til NRK etter konserten.

Korpset har 50 aktive musikanter og medlemmer i alderen 7 til 20 år. For å bli klar til konserten har de øvd i flere uker. Rhode som er kjent fra blant annet Rasmus og Verdens Beste Band, forteller at sånne opplegg er noe han gjerne takker ja til.

– Det er både fint og artig. Barna kan jo sangene også, så det er stas, sier Rhode.

– Korps i vekst

 Ann Helen Singstad

Dirigent Byneset Leinstrand skolekorps, Ann Helen Singstad.

Foto: Tone Iversen / NRK

Dirigent Ann Helen Singstad forteller at dette har vært stort for mange av barna.

– De yngste har vært helt i himmelen. Noen av dem klarte nesten ikke å spille under de første øvingene heller, de sto bare og trippa, sier Singstad.

Dirigenten tror en konsert som dette er med på å gjøre det enda lettere å få nye med i koret, fordi det viser at ting skjer også på bygda.

– Vi er et kor i vekst også, med, mange nye hvert år samtidig som veldig få slutter. I fjor investerte vi rundt 100.000 kroner i nye instrumenter, det er så viktig for spillegleden at de har gode instrumenter, sier Singstad.

Bra samarbeid

Ni år gamle Siri forteller at hun kunne mange av sangene fra før.

– Jeg liker mange av låtene, så jeg trengte ikke øve på teksten. Det var veldig spennende å spille med Rasmus, sier hun.

Lars på 19 år visste derimot ikke noe om hverken sanger eller tekst på forhånd. Likevel har han bare positive ting å si om opplegget.

– Vi har aldri gjort noe sånt som dette før, og det var jo god stemning og annerledes.

Spennende å spille med Rasmus Rohde