NRK Meny
Normal

Raser mot nedlegging

Elever fra Ringve videregående raser mot fylkespolitikerne - skolen blir trolig nedlagt onsdag

Ringve-elever demonstrerer
Foto: Stein Lorentzen / NRK

Med fakler og faner demonstrerte elevene høylydt foran fylkeshuset i Trondheim mandag ettermiddag.

Kampen hardner

Kampen om de videregående skolene hardner til i Trondheim. Utspillet til Kristelig folkepartis Geirmund Lykke i Adresseavisen mandag om å legge ned Ringve videregående skole ser ut til å få politisk flertall og elevene fortviler.

- Vi demonstrerer for å vise at vi mener politikerne er på ville veier. Vi protesterer mot nedlegging av Ringve, sier elevrådsleder Anne Lotte Olsen.

Se skoletilbudet under ett

Men flertallet med de rød-grønne i spissen ser ut til å ha bestemt seg. I ei felles pressemelding tirsdag ettermiddag skriver de at de går for gode og fremtidsretta skoler i Trondheim der hvor elevene bor.

To nye skoler på Brundalen og Strinda, samt nybygg ved Gerhard Schøning vil gi den beste løsningen for elevene i mange år framover, og er i tråd med de planene Trondheim kommune har lagt for å utvikle byen befolkningsmessig i årene framover, skriver de rød-grønne. Dermed blir nok
Ringve lagt ned.

- Vi skal se hele skolen i Trondheim under ett, sier leder for opplæringskomiteen, Arbeiderpartiets Karianne Tung.

- Vi må gjøre det som er mest hensiktsmessig for framtida. Det er nå en gang slik at noen i blant må gjøre noen endringer for at alle skal får det bedre, sier Karianne Tung.

Video fra Trøndelag

Nord i Trøndelag holder landets største sportsentusiaster til. Sigrid Rohde (54) fra Levanger er en av dem.