Hopp til innhold

Raser mot forsinket aprilspøk

Adresseavisen trykket aprilspøken fra en bystyrepolitiker i Trondheim fire dager for seint.

Raser mot aprilspøk

Trondheimsordføreren er sjokkert over at Adresseavisen trykte aprilspøken 5. april.

Foto: Faksimile Adresseavisen 05.04.2011/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Bystyrerepresentanter får kjøre gratis gjennom bomstasjonene, skriver Svein Otto Nilsen i en pressemelding sendt første april.

I dag stod den på trykk i Adresseavisen.

– Vi har blitt lurt, sier Stein Arne Sæther, samfunnsredaktør i Adresseavisen.

Ifølge Sæther ble pressemeldinga forkastet fredag, men den ble videresendt til debattredaktøren.

– Da pressemeldinga dukket opp på skjermen til redaktøren den fjerde april var ikke alarmklokkene for den type spøk så veldig aktiv. Derfor kom den på trykk og det beklager vi, sier Sæther.

– Nå får jeg kjeft

Hjernen bak aprilspøken mener det er avisa som har tabba seg ut.

– Jeg bruker alltid å sende ut en aprilspøk og det ser ut til at jeg har lyktes også denne gangen. Pressemeldinga ble sendt klokken 01.10 på natta så de burde ha skjønt det, sier Svein Otto Nilsen, bystyrerepresentant for Demokratene i Trondheim.

Aprilspøken ble satt på trykk fem dager etterpå.

– Da jeg leste avisa i dag tenkte jeg; nå får jeg kjeft. Kjeft fra både bystyret og alle politikerne. Men når du sender ut ei pressemelding den første april, så burde det vært et varsku, sier Nilsen.

(artikkelen fortsetter under)

Svein Otto Nilsen

Svein Otto Nilsen forventer kjeft etter at Adresseavisen trykte aprilspøken hans 5. april.

Foto: NRK

– Folk reagerer

Under dagens formannskapsmøte i Trondheim var det en amper stemning blant politkerne.

– Jeg har fått noen sinte eposter fra folk som reagerer kraftig. De synes det er fryktelig urettferdig at noen skal få gratis passering. Men dette er reinspikka løgn fra bystyrerepresentant Svein Otto Nilsen, sier Aase Sætran, kommunalråd for Arbeiderpartiet.

Nilsen sendte ut denne pressemeldinga til flere redaksjoner den første april.

– Om det er Adresseavisen eller Nilsen sin skyld er noe jeg ikke vil ta standpunkt til. Uansett er dette en spøk jeg får en flau smak i munnen av, sier Sætran.

(artikkelen fortsetter under)

Demokratene i Trondheim bystyre reagerer meget sterkt på at alle de faste bystyrerepresentantene i Trondheim bystyre får gratis passering gjennom bomstasjonene som ligger innenfor Trondheims grenser. Vararepresentantene får en brikke som gir 50 prosent rabatt.|

Svein Otto Nilsens aprilspøk

– Dårlig dag på jobben

Mens Sætran ikke vil fordele skyld, mener Kristian Dahlberg Hauge, kommunalråd og gruppeleder for Fremskritspartiet i Trondheim at det er avisa som har tabba seg ut.

– Adresseavisen har gått grundig på limpinnen når de presenterer en aprilspøk for byens innbyggere nesten en uke etter første april. Jeg tror det er noen som har en dårlig dag på jobben i dag, sier Hauge.

Ordføreren mener dette er svikt i avisens rutiner.

– Jeg er sjokkert over at disse påstandene får komme på trykk, sier Rita Ottervik.

(artikkelen fortsetter under)

Bystyrerepresentantene gratis gjennom bomstasjonene

Denne aprilspøken kom på trykk fire dager for seint. Nå raser politikerne mot Adresseavisen.

Foto: Faksimile, Adresseavisen, 5. april 2011

– En glipp

Sæther i Adresseavisen beklager.

– Det er dumt for både oss og avsender at det kom på trykk femte april. Da er det ikke morsomt lenger, sier samfunnsredaktøren.

Han er heller ikke særlig imponert over spøken.

– Jeg har vel lest mer oppfinnsomme spøker en dette, og det er ikke spesielt vanlig at politikere prøver å lure redaksjoner. Men det er sikkert mange som synes at det er morsomt at Adresseavisen gjorde denne glippen, sier Sæther.

Forlanger en beklagelse

Varaordfører Knut Fagerbakke har ikke bil men synes Nilsen skal si unnskyld.

– Jeg ber Nilsen gå ut og si høyt og tydelig at dette ikke stemmer. Det er rett og slett løgn. Det er ikke rart det vekker irritasjon fordi folk kan jo tro at det er sant at bystyrerepresentanter får kjøre gratis gjennom bomringene. Dette er veldig beklagelig, sier Fagerbakke.

Nilsen mener det er journalister i Adresseavisen som har gjort feil, og ikke han. Men ifølge han kom det en lærepenge ut av dette.

– Etter dette er det ingen i Trondheim bystyre som tør å komme med forslag om gratis bompasseringer, det er jeg sikker på, sier Nilsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste fra Trøndelag