Rapport legges frem i dag

I ettermiddag legges rapporten frem, som vil si om det er en sammenheng mellom krefttilfeller og å ha arbeidet eller studert ved Rosenborg-laboratoriene.

Laboratorium på Rosenborg, NTNU.
Foto: NRK

Det var på slutten av 1990-tallet at det ble kjent at flere personer med tilknytning til de kjemiske laboratoriene ved Rosenborg hadde fått kreft.

Siste rapport

I ettermiddag legges den siste rapporten frem, som skal si noe om sammenhengen mellom krefttilfellene ved Rosenborg-laborationene og de som studerte eller jobbet der.

- Det skal bli godt at den endelige rapporten legges frem, sier Eva Hestnes, som mistet mannen sin som hadde kreft, og hadde vært på Rosenborg i ti år. Han var tilknyttet laboratoriene fra 1970 til 1980, som student og ansatt.

 - Hvor sikker er du på at hans kreftsykdom, og død, har en sammenheng med at han jobbet på Rosenborg?

- Det har jeg følt meg trygg på siden den dagen han fikk diagnosen, og det var han selv også sikker på, sier enken.

 

Pårørende kan ikke komme

Pårørende er skuffet fordi de mener de har fått alt for sen innkalling til dagens informasjonsmøte om den store kreftundersøkelsen ved Rosenborg-laboratoriene. I ettermiddag legges den nye rapporten fram, men Eva Hestnes, som mistet mannen sin i kreft, kan ikke delta. Mannen hennes studerte og arbeidet ved laboratoriene i ti år.

 - Vi fikk innkalling på mandag, og mange av oss berørte er i jobb og utenbys, så det er alt for kort varsel for denne rapporten. Samtlige ville ha vært tilstede, dersom vi hadde kunnet, sier Hestnes.