NRK Meny
Normal

Finner ikke ut hvem som overfalt Marie (91)

Marie Lysevoll (91) ble tidligere i år brutalt ranet i sitt eget hjem. Nå kan de to maskerte og væpna gjerningspersonene gå fri.

Marie Lysevoll

91-åringen ble truet med pistol og tapet fast til en stol i sitt eget hjem. I ettertid sliter hun både psykisk og fysisk.

Foto: Tone Iversen

Ran Orkdal

Politiet har sjekket nærmere 1000 personer i ranssaken i Orkdal.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Vi har snudd på hver en stein, og det har ikke gitt de resultatene vi hadde håpet på, sier etterforskningsleder Tor Kristian Haugan til NRK.

I løpet av denne uka skal han ha et møte med sakens påtalejurist for å se an veien videre.

– Det kan være at vi henlegger saken siden vi ikke har noe mer å gå etter. Vi har ikke fått nye spor etter de tekniske undersøkelsene, og vi har heller ingen mistenkte, sier Haugan.

  • Les: Alt om ranet i Orkdal HER

«Pengan, pengan!»

Marie Lysevoll var hjemme alene da hun ble ranet i sitt hjem i Orkdal i Sør-Trøndelag 10. i april i år. To maskerte og væpna gjerningspersoner tok seg inn i huset og truet den eldre kvinnen.

– Det kom en mann mot meg som tok meg i halsen og sa: Pengan, pengan! – Så tok han tak i meg slik at jeg fikk skikkelig vondt, for jeg plages med ryggen, uttalte Lysevoll etter episoden.

91-åringen bor fremdeles hjemme på gården, sammen med sønnen Per Arne. Men livet er ikke det samme, verken fysisk eller psykisk.

– Jeg kjente meg fin de første fjorten dagene etter overfallet, men etterhvert har smertene bare blitt verre og verre i nakken og knærne, der jeg ble bundet. Jeg har også blitt mer glemsk, og det var jeg ikke før. Det er trasig, sier hun.

Hun har tidligere uttalt til NRK at hun håper ranerne blir funnet slik at de kan få straffa si.

Har sjekket omtrent 1000 personer

Politiet i Orkdal var tidlig ut med å love at de skulle ta ranerne, men nå ser det ut til at de ikke klarer å holde løftet.

De har i løpet av etterforskningens fem måneder vært i kontakt med omtrent 1000 personer som de har sjekket ut av saken.

– Vi har gjort det vi klarer. Det kan alltids dukke opp nye spor senere, men per nå har vi lite nytt å ta tak i, sier Haugan til NRK.no.

Marie Lysevoll og Gluntan

Marie fikk overraskelsesbesøk av bandet Gluntan etter ranet.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK