NRK Meny
Normal

Ranheims ivrigste supporter

Terje Walther lar seg ikke stoppe av å inneha pris for dårligste supportersang. Med Ranheim videre i cupen, er det god grunn til å oppsøke stedet som gir inspirasjon til videre diktning.

Ranheim i Tippeligaen.

Den store cupbomben skjedde da Ranheim slo Rosenborg ut av cupen på onsdag. Ranheimsupporterne, eller Forza som de heter, var meget fornøyd og engasjert etter seieren.

I kveld reiser de blåkledde fra Ranheim til Drammen for å møte Mjøndalen på bortebane i 1. divisjon. Kampen starter klokken 18.00.

Kun Aleksander Foosnæs er skadet og står over denne kampen, resten av troppen er fulltallig, melder ranheimfotball.no.

En annen som er godt fornøyd, er Terje Walther. Han har vært engasjert i fotballklubben Ranheim i rundt 20 år, både som supporter og speaker – i tillegg til at han stadig vekk lager nye supportersanger for Ranheim.

Til tross for at han har vunnet en pris for å ha laget tidenes dårligste fotballsang, har han fortsatt trofaste lyttere som gir god respons.

Hør radiosaken med supportersanger her:

– Mitt beste publikum

Vi tar oss en tur inn i hønsehuset. Det er nemlig her kreativiteten til Walther er størst, men vi må ta våre forholdsregler.

– Hanen er litt ful så det hender han flyr på meg om han ikke liker sangen. Hvis sangen er dårlig merker jeg det på han med en gang, understreker Walther.

Han forteller at det er viktig med en stemt gitar om man skal begi seg inn i flokken. Rutinen er slik; Walther tar med seg litt mat til hønseflokken, slipper dem ut i hønsegården – for deretter å slippe kreativiteten løs.

– Når jeg setter meg ned sammen med flokken så føler jeg at sangene kommer til meg, de jo egentlig mitt beste publikum, sier Walther.

Flere egg

Alle sangene til Walther blir diktet i hønsehuset, så det er ikke uten grunn at han kaller buret for studioet.

– Egentlig så kaller jeg det «det kreative buret», utdyper supporteren.

Walther bruker kjente melodier, men dikter sin egen tekst. Vel plassert i hønsegården stemmer han i «Ranheimsangen», som er diktet over melodien fra Mumi-sangen.

Responsen lar ikke vente på seg, og hønene stemmer i sammen med matfar.

– De er glad i musikk, og det har også en positiv effekt på eggproduksjonen. Spiller jeg for dem legger de flere egg, sier Walther.

Ranheim Rosenborg

Det var stormende jubel da Ranheim slo Rosenborg ut av cupen på onsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Dårligste supportersang

Ikke alle har tatt supportersangene like positivt som gjengen i hønsegården. «Ranheimsangen», som akkurat møtte kaklende juble hos de fjærkledde, sikret Walther prisen for dårligste supportersang. Om vi skal tro radioprogrammet FK fotball, vel å merke.

Supportersangeren innrømmer at det var litt sårt – i starten. Nå ser han på det med andre øyne.

– Enten så må du lage det beste, eller det dårligste. Det å bli kåret til dårligste supportersang har jo skapt blest om sagen, så på den måten føler jeg at jeg har truffet noe i folk, understreker Walther.

Selv om hverken spillere eller supportere hiver seg med i allsangen, tar ikke dét motet fra dikteren.

– Jeg tror folk setter pris på sangene da, selv om de ikke vil innrømme det, humrer han.

Kanskje cupfinalesang

Ranheim er fortsatt med i cupen, men om inspirasjonen er til stede for videre diktning, er ikke Walter sikker på.

– Vi får se hvordan det går i kampen mot Brann nå, går det bra er det ikke umulig at jeg får ånden over meg. Da skal du ikke se bort fra at jeg tar meg en tur i hønsegården, avslutter han.

Ranheim møter Brann i Cupens 4. runde 27. juni.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.