Hopp til innhold

Ranheim vant «slaget om Trøndelag»

Ranheim snudde kampen og sørget for at Levanger gikk på sesongens første tap.

Levanger-Ranheim

Ranheim påførte Levanger sitt første tap for sesongen.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Ranheim er vant til å være storebroren i forholdet mellom klubbene, men i år har Levanger slått på stortromma og sto før oppgjøret med seks serie og en uavgjort etter de sju første kampene. Ranheim har på sin side hatt det tyngre, og sto med ni poeng, midt på tabellen.

Det kom derfor ikke uventet at det var Levanger som tok ledelsen i «lokaloppgjøret».

Treffende nok var det tidligere Ranheim-spiller Jo Sondre Aas som ga Levanger en drømmestart. Scoringen kom etter 22 minutter, da Aas brystet inn ledelsen etter en dødball.

– De er et fysisk sterkt lag og fikk en scoring på dødball. Deretter fikk de kampen inn i sitt spor, sier Ranheims Robert Stene.

Levanger ledet til pause

Levanger hadde et spillemessig overtak før pause. I andre omgang var det Ranheim som tok over.

– I pausen hadde vi bestemt oss for å kjøre på, sier Robert Stene.

Først utlignet Torgil Gjertsen, før Robert Stene påførte Levanger sitt første tap for sesongen med sin 2-1-scoring 13 minutter før slutt.

– Det var veldig deilig. Levanger har blitt «hatklubb» nummer én etter de rykket opp. Etter den starten Levanger har hatt i år, var det ekstra godt å få de litt ned på jorden, sier Stene.

Smakte ekstra godt

Over 2000 mennesker hadde møtt opp til tidenes aller første heltrønderske 16. mai-kamp fra en av våre to øverste divisjoner. Matchvinner Stene mener det var godt å påføre Levanger årets første tap.

– Deerr et godt fotballag, men i dag så synes jeg vi vinner fortjent. Scoringen smakte ekstra godt, jeg må innrømme det. De har vært litt ovenpå, helt siden første serierunde, fortsetter Stene.

Ny serieleder i 1. divisjon

Den nye serielederen heter Sandefjord. På hjemmebane vant nemlig vestfoldingene 2–0 etter scoringer av Kevin Larsen og Enric Vallés.

Laster innhold, vennligst vent..