Ranheim trygt videre i cupen

3.-divisjonsklubben Orkla skapte litt trøbbel for Ranheim, men måtte til slutt innse tap mot gjestene. Ranheim vant 3–1 og er videre til cupens 3. runde.

Ranheim i duell med Orkla

Ranheims Michael Karlsen i kamp mot Orklas Haakon Sanden. Kampen endte 3–1 til Ranheim i andre runde av cupen i Orkdal i kveld.

– Det var en ok førsteomgang med god kontroll, og så blir det litt som det bruker å bli i disse kampene her – litt tettere enn hva man ønsker. Heldigvis klarte vi å vinne. Det er det viktigste.

Michael Karlsen sendte gjestende Ranheim oppskriftsmessig i ledelsen etter ti minutters spill i tirsdagens oppgjør mot Orkla fra nivå fire. Han hamret ballen kontant inn i venstre hjørne etter litt klabb og babb.

Like før pause måtte hjemmelaget tåle nok en nesestyver, denne gang etter corner. Daniel Kvande styrte ballen i mål etter innlegg fra Ola Solbakken. Dermed hadde Orkla en svært tøff oppgave foran seg etter hvilen.

Høydepunkter fra cupens andre runde mellom Orkla og Ranheim.

Daniel Kvande og Michael Karlsen sto for målene i førsteomgangen av kampen mellom Ranheim og Orkla i kveld.

Sørløkk-miss

Ranheim holdt på å øke til 3–0 ti minutter etter pause, men Sondre Sørløkks avslutning fra seks meter gikk svakt utenfor.

Orkla fikk nytt håp med et drøyt kvarter igjen å spille foran hjemmefansen. Et skudd fra Erik Helgetun «flakket» forbi Ranheim-keeper Magnus Lenes og inn i nettmaskene.

– Det skal ikke så mye til hvis vi ikke er helt på. Plutselig smeller det imot. Det var et unødvendig mål å slippe inn. Men jeg syns vi kontrollerer det greit, det er det viktigste, sier Karlsen.

Vertene trykket på i håp om utligning, men fire minutter før slutt knuste Sivert Solli Orkla-fansens hjerter. Ranheim-vingen førte ballen inn i boksen og satte den i mål via stolpen. Dét klarte ikke Orkla å svare på.

–Jeg er godt fornøyd og jeg syns vi fremstår som et godt fotballag, særlig i andreomgangen. Og så blir vi jo straffet for personlige feil. Særlig mot et lag som Ranheim. Det er synd, men det må vi lære av. Det fine er at det er match allerede på lørdag, så da kan vi rette fokus mot det, sier Orkla sin trener Stig Kammen.

Høydepunkter fra andre runde i cupen mellom Orkla og Ranheim

Orklas Erik Helgetun sørget for 2–1 før Sivert Solli scoret målet som satte sluttresultat 3–1 til Ranheim.

Hektisk program

Ranheim er videre til 3. runde i cupen. Laget har åpnet Eliteserien 2018 på sterkt vis etter opprykket fra 1. divisjon i fjor. Ranheim ligger på femteplass så langt, seks poeng bak serieleder Brann.

– Nå har vi kommet oss til tredje runde, og det blir tøffe motstandere etter hvert, så vi får se hvordan det blir, sier trener for Ranheim, Svein Maalen.

Han mener også at det er fint for spillerne på laget å delta på ulike nivåer og å få bred erfaring.

– Vi har ikke lagt oss slikt voldsomt ambisjonsnivå på forhånd. Når vi spiller kamper så ønsker vi å vinne og å komme oss så langt som mulig. Det er på slike turneringer vi kan oppleve litt, få litt blest rundt laget og spille kamper i senere runder vi også, sier Maalen.

Laget har et hektisk spilleskjema å se fram mot i serien denne måneden. 5. mai står Rosenborg (b) på motsatt halvdel. Så venter kamper mot Odd (h), Kristiansund (b), Molde (h) og Bodø/Glimt (b).