NRK Meny
Normal

Ranheim-treneren sparket

En skuffet Ranheim-trener mener han kunne snudd trenden: – Men jeg aksepterer at styret tar grep. Resultatene er mitt ansvar.

Trond Nordsteien

Trond Nordsteien må gå etter svake sportslige resultater.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Ranheim Rosenborg

LITE Å JUBLE FOR: Ranheim har hatt en elendig start på sesongen med kun 7 poeng på 10 kamper. Her fra bedre tider, da de slo ut RBK av cupen

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Førstedivisjonslaget har kun én seier på de ti første seriekampene. Etter helgas tap 0–1 hjemme mot Jerv, ble det heftig spekulert i trenerens rolle.

Trond Nordsteien

SKILLER LAG: – Årsaken til at styret ønsker at jeg skal fratre er mangel på sportslige resultat. 7 poeng på 10 kamper taler for seg sjøl. Det aksepterer jeg, sier Nordsteien.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Onsdag formiddag var beslutningen tatt: Ranheim Toppfotball avslutter arbeidsforholdet med hovedtrener Trond Nordsteien grunnet svake sportslige resultater i 2015.

– Trond aksepterer denne avgjørelsen. Klubb og trener har i de siste dagene hatt gode og konstruktive samtaler i forbindelse med denne avgjørelsen, skriver klubben i en pressemelding.

Skuffet Nordsteien: – Tror jeg kunne snudd det

Til NRK sier Nordsteien at han aksepterer avgjørelsen.

– Årsaken til at styret ønsker at jeg skal fratre er mangel på sportslige resultat. 7 poeng på 10 kamper taler for seg sjøl. Det aksepterer jeg.

– Er du da enig i avgjørelsen?

Jeg skulle gjerne fått muligheten til å rette det opp. Men jeg har vært med så lenge at jeg ikke kan si at jeg er enig eller uenig. Men jeg tror jeg at jeg skulle klart å rette opp dette utover sommeren og høsten, det mener jeg, sier Nordsteien, som føler han hadde spillernes tillit.

– Men jeg skjønner at styret tar grep. Jeg har ikke fått ut potensialet i laget. Det er mitt ansvar.

Svein Maalen overtar

Bydelsklubben i Trondheim har i flere år luktet på opprykk. I fjor slo de storebror Rosenborg ut av cupen, og endte som nummer 7 i førstedivisjon. Årets sesongstart har vært svært svat, og laget ligger som nummer 14 av 16 i førstedivisjon.

Laster innhold, vennligst vent..

Klubben begrunner avgjørelsen slik:

"Trond Nordsteien har vært i klubben i 2 perioder, som assistenttrener i 2011 og hovedtrener siden 2013. Klubben og treneren har i samme periode hatt stor sportslig suksess både i cup- og seriespill. Han har vært en verdifull kompetanseressurs knyttet til klubbens verdiplattform, bl.a. knyttet til toppfotball i kombinasjon med utdanning/jobb.

Selv om Ranheim og Trond Nordsteiens veier nå formelt går hver sin retning, uttrykker begge parter at dette skjer i en forlikt atmosfære etter en forutgående god prosess, hvor det er etablert et varig sportslig vennskap", heter det.

Trenerteamet for øvrig fortsetter hvor Svein Maalen overtar ansvaret for laget.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.