Normal

Ranheim-treneren sparket

En skuffet Ranheim-trener mener han kunne snudd trenden: – Men jeg aksepterer at styret tar grep. Resultatene er mitt ansvar.

Trond Nordsteien

Trond Nordsteien må gå etter svake sportslige resultater.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Ranheim Rosenborg

LITE Å JUBLE FOR: Ranheim har hatt en elendig start på sesongen med kun 7 poeng på 10 kamper. Her fra bedre tider, da de slo ut RBK av cupen

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Førstedivisjonslaget har kun én seier på de ti første seriekampene. Etter helgas tap 0–1 hjemme mot Jerv, ble det heftig spekulert i trenerens rolle.

Trond Nordsteien

SKILLER LAG: – Årsaken til at styret ønsker at jeg skal fratre er mangel på sportslige resultat. 7 poeng på 10 kamper taler for seg sjøl. Det aksepterer jeg, sier Nordsteien.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Onsdag formiddag var beslutningen tatt: Ranheim Toppfotball avslutter arbeidsforholdet med hovedtrener Trond Nordsteien grunnet svake sportslige resultater i 2015.

– Trond aksepterer denne avgjørelsen. Klubb og trener har i de siste dagene hatt gode og konstruktive samtaler i forbindelse med denne avgjørelsen, skriver klubben i en pressemelding.

Skuffet Nordsteien: – Tror jeg kunne snudd det

Til NRK sier Nordsteien at han aksepterer avgjørelsen.

– Årsaken til at styret ønsker at jeg skal fratre er mangel på sportslige resultat. 7 poeng på 10 kamper taler for seg sjøl. Det aksepterer jeg.

– Er du da enig i avgjørelsen?

Jeg skulle gjerne fått muligheten til å rette det opp. Men jeg har vært med så lenge at jeg ikke kan si at jeg er enig eller uenig. Men jeg tror jeg at jeg skulle klart å rette opp dette utover sommeren og høsten, det mener jeg, sier Nordsteien, som føler han hadde spillernes tillit.

– Men jeg skjønner at styret tar grep. Jeg har ikke fått ut potensialet i laget. Det er mitt ansvar.

Svein Maalen overtar

Bydelsklubben i Trondheim har i flere år luktet på opprykk. I fjor slo de storebror Rosenborg ut av cupen, og endte som nummer 7 i førstedivisjon. Årets sesongstart har vært svært svat, og laget ligger som nummer 14 av 16 i førstedivisjon.

Laster innhold, vennligst vent..

Klubben begrunner avgjørelsen slik:

"Trond Nordsteien har vært i klubben i 2 perioder, som assistenttrener i 2011 og hovedtrener siden 2013. Klubben og treneren har i samme periode hatt stor sportslig suksess både i cup- og seriespill. Han har vært en verdifull kompetanseressurs knyttet til klubbens verdiplattform, bl.a. knyttet til toppfotball i kombinasjon med utdanning/jobb.

Selv om Ranheim og Trond Nordsteiens veier nå formelt går hver sin retning, uttrykker begge parter at dette skjer i en forlikt atmosfære etter en forutgående god prosess, hvor det er etablert et varig sportslig vennskap", heter det.

Trenerteamet for øvrig fortsetter hvor Svein Maalen overtar ansvaret for laget.