Ranheim ranet av Nybergsund

Fire gule kort, en utvist keeper og to straffer på åtte minutter var litt av innholdet i søndagens kamp mellom serieleder Ranheim og Nybergsund.

Video NIL-Trysil - Ranheim

De siste 20 minuttene ble utspilt med sitrende spenning for hjemmelaget, som med ett ekstra gult kort ville stått uten keeper til neste kamp.

Skuffelsen var å lese hos trener Per Joar Hansen, som ikke hadde mye skryt å tilegne laget sitt.

Årsverste

– Det var forferdelige de første 50 minuttene. Selv om vi hadde noen sjanser, var det forferdelig vanskelig å vinne i dag. Vi kan ikke annet enn å gratulerer Nybergsund, sa trener for Ranheim Fotball, Per Joar Hansen, til NRK.no etter kampen.

På spørsmål om tapet kom av presset for å forsvare serieledelsen var svaret hissig og kort.

– Så vi ut som en serieleder i dag? Så vi i det hele tatt ut som et adeccolag? Nei, det synes ikke jeg heller. Flere lysår unna.

Ranheims ene mål kom etter en omdiskutert straffe, som treneren ikke kunne uttale seg om, fordi han rett og slett ikke så situasjonen godt nok. En annen trener som mener han så mer enn nok var Ola Brenden.

Ikke i nærheten!

Han mener dommeren ødela en del for hjemmelaget i denne kampen, og at ingen var i nærheten av Krogstad da han falt.

– Hadde jeg vært journalist hadde jeg ville tatt en prat med dommer, sa Brenden etter kampen.

Keeper Sandbuløkken ble utvist, og inn kom Mitrovic, reservekeeperen med to gule kort. Det ble skremmende klart for Brenden at om han fikk sitt tredje gule, ville laget stå uten keeper mot Bryne neste helg.

Selv sier han at han ikke var spesielt nervøs gjennom noe av kampen, selv om Ranheim var nære scoring og utlikning flere ganger på slutten av kampen.

- Det blir jo ikke spennende før de har to mål. Må jo regne med at de slipper litt til når vi kun er ti mann, la Brenden til.

Stod imot

For Nybergsund beholdt ledelsen tross at de måtte spille lenge med kun ti mann, og fikk med seg tre poeng etter 3-1 seier. Ranheim derimot må reise heim ranet for alle poengene.

I neste runde møter Nybergsund Bryne, laget som i denne serierunden vant hele 5-0 over Bodø/Glimt, et lag som slo Nybergsund 5-0 i tredje runde.

Ranheim skal møte Strømmen, og forhåpentligvis har Hansen fått fraktet laget tilbake de lysårene de er unna adeccoformen da, slik at laget kan fortsette sin så langt imponerende første sesong i adeccoligaen.