Ranheim spilte uavgjort i skjebnekampen

Det var likevel jubel i Ranheimsleiren. Kronerullinga som er satt i gang førte til at Ranheim fikk kamp-inntekter på rundt 720.000 kroner.

Ranheim fotball

Ranheim spilte 0-0 mot Fredrikstad

Selve kampen mellom Ranheim og Fredrikstad går nok ikke inn i minnebøkene. Langt mer lystig var publikumsoppmøte for konkursrammede Ranheim. Før kampen hadde Ranheim startet kronerulling hvor både bedrifter og privatpersoner kunne bidra økonomisk. Kronerullinga som er satt i gang gjorde at mange kom på kampen. Ranheim fikk inntekter på rundt 720.000 kroner.

– At klubben engasjerer fikk vi se i kveld, sier Christian Lauritsen, mediesjef i Ranheim fotball.

Drøyt 1500 tilskuere kom for å se kampen, noe som er rekord denne sesongen. Normalt har de rundt 500 tilskuere, noe som gir inntekter på rundt kr. 50.000,-.

Les hva som skjedde: Ranheim begjært konkurs

Sjansefattig kamp

Det var en sjansefattig første omgang på Ranheim i kveld, og lagene gikk til pause med 0-0. Fredrikstad hadde flere skudd mot mål, men også Ranheim har hatt flere muligheter etter dødball. Kampen endte til slutt 0-0. Dermed ligger Ranheim på niendeplass på tabellen.

– Vi er ønsket

Kveldens kamp ga Ranheim en pekepinn på om det er interesse for at klubben skal fortsette. Lidahl er fornøyd med supporternes engasjement. 1583 tilskuere hadde møtt opp for å støtte Ranheim. Det er ny rekord for byddelsklubben. Den forrige rekorden i nyere tid var 1200 tilskuere, da FK Brann gjestet Ranheim Idrettspark forrige sesong.

– Det koker rundt klubben nå. Drømmen er at det skal være sånn hver kamp.

Veien videre

Lidahl sier at de til tross for all interessen rundt kampen må være edruelige.

– Vi må jobbe videre med å skaffe støtte fra privatpersoner og kommersielle aktører. Publikum må fortsette å engasjere seg. Vi kan ikke bestemme selv når det er engasjement rundt klubben, sier han.

Dersom klubben gjør sine saker riktig, unngår konkurs, og publikum er med, kan de i følge Lidahl se lysere ut innen neste år.

– Målet er å være gjeldsfri innen 1. januar 2017, avslutter han.

Siden nyheten kom om at klubben ble begjert konkurs, har det kommet mye støtte til klubben på sosiale medier, også fra naboklubber i Trønderlag.

Laster Twitter-innhold

Uavgjort for Levanger

Naborival Levanger spilte også kamp i kveld. Det endte 1-1 på bortbane mot Sandnes Ulf.

Ulf tok ledelsen etter 18 minutter ved Pontus Engblom. Etter 38 minutter utlignet Bendik Bye for Levanger.

I andre omgang klarte ingen av lagene å avgjøre, dermed endte det med poengdeling. Levanger ligger fortsatt på tredjeplass på tabellen.