NRK Meny
Normal

Ranheim-treneren: – Nå er det opp til oss selv

Trond Nordsteien er glad for at Ranheim kun kan skylde på seg selv dersom de ikke klarer å gripe muligheten til å spille med de beste lagene i norsk fotball.

Trond Nordsteien

Trond Nordsteien og Ranheim har gode muligheter til å sikre seg en plass i kvalifiseringsspillet til eliteserien. Søndag møter de Ull/Kisa hjemme.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Søndag møter de blå fra Trondheim nedrykkstruede Ull/Kisa på hjemmebane på Ranheim.

Med fire kamper igjen å spille i årets 1.-divisjon, ligger Ranheim før denne runden på en tredjeplass som sikrer dem kvalifiseringsspill til eliteserien.

Men samtidig er det bare ett lite poeng ned til sjuendeplassen, og den som ender der er garantert å måtte ta en ny sesong i den nest øverste divisjonen i norsk toppfotball.

Med andre ord: Dersom Ranheim gjør jobben og sikrer poeng i de neste kampene, får de spille kvalifisering. Dersom de kollapser mot slutten og de andre lagene vinner, er drømmen om opprykk over for i år.

– Jeg er enormt begeistret og glad for at vi sitter i en posisjon nå på slutten der vi har noe å spille om, og at vi får være med på å ta del i moroa. Vi har en gyllen sjanse til å komme oss til kvalik, og vi sikter høyt, sier trener Trond Nordsteien.

Tror Tromsø tar andreplassen

Ranheim-jubel mot Tromsdalen

Ranheim har hatt mye å juble for denne sesongen. De fire siste kampene vil avgjøre om klubben også i år får lov til å spille kvalik til eliteserien.

Foto: Ranheimfotball.no

Forrige sesong kom de så nært eliteserien som mulig, da de til slutt måtte gi tapt etter to avgjørende kvalifiseringskamper mot Sarpsborg.

Den muligheten ønsker Ranheim å få igjen også denne høsten, og for å få en enklest mulig motstand på veien dit, er det en fordel om de ender som nummer tre eller fire på tabellen.

Sandefjord har allerede sikret seg førsteplassen i 1.-divisjon, og Nordsteien tviler på at det er mulig å ta igjen forspranget til Tromsø, som ligger godt an til å sikre seg den andre av plassene som gir direkte opprykk.

– Det skal fryktelig mye til, og jeg tror ikke det går. Vi har satt oss i en situasjon der opprykkstoget har gått, og da skal vi gjøre alt vi kan for å få en god posisjon i et eventuelt kvalikspill.

Venter tøff motstand

I den første av de fire siste kampene møter Ranheim et lag som de i utgangspunktet skal klare å slå.

Samtidig tør de ikke å ta tre poeng for gitt, når de søndag er vertskap for Ull/Kisa, som er desperate i jakten på poeng i bunnen av tabellen.

– Vi møter et lag som kjemper for livet for å berge plassen. De må ha en trepoenger for å overhode ha en bitte, bitte liten sjans. Men jeg er ganske trygg på formen som vi har for tiden, og på hjemmebane på Ranheim så er det en kamp vi skal vinne, sier Nordsteien.

Spennende avslutning

Bortsett fra to langtidsskader og en karantene på Are Tronseth, stiller Ranheim med en skadefri tropp til søndagens kamp.

Tar de tre poeng der, har de fått en god start på sesonginnspurten.

– Det er fire tøffe kamper som venter. Vi skal ta kamp for kamp, og gjøre alt det vi kan for å få lov til å spille kvalik, sier Nordsteien, som er klar på hvem som har ansvaret for om dette blir en sesong med suksess eller ikke:

– Det er opp til oss selv. Vi sitter i en posisjon nå som gjør at vi kan avgjøre mye selv. Vi vet at sjansen for å bli nummer tre, fire, fem og seks er til stede. Og så vet vi også at det er fullt mulig å bli nummer sju, og da være ute av kvaliken. Vi har noe å spille om hele tiden, og med god kvalitet i hverdagen, gode treninger og klare hoder, skal vi klare dette.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25