NRK Meny
Normal

Ranheim skal reise kjerringa

Møtet med Sarpsborg 08 blir kampen Ranheim skal vise om de har noe i toppen av 1. divisjon å gjøre.

Ranheim-trener Per Joar Hansen

Per Joar Hansen mener søndagens kamp mot Sarpsborg 08 er en tidlig toppkamp i 1. divisjon.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Etter 1-0 tapet borte mot Strømmen sist helg bør Ranheim vinne søndagens kamp for å vise at de har noe i toppen av 1. divisjon å gjøre.

- Vi har vært i flytsonen veldig lenge nå. Men i kampen mot Strømmen var vi så langt unna den som det er mulig å være. Derfor er jeg veldig spent på om vi klarer å slå tilbake nå, sier trener Per Joar Hansen.

Tett i toppen

Sarpsborg 08 ligger på fjerdeplass på tabellen, to poeng bak Ranheim på tredjeplass.

Men det er tett i toppen. Strømmen, som er på femteplass, ligger bare tre poeng bak Ranheim og møter Alta denne runden. Det er en kamp Strømmen bør vinne.

- Dette blir nok en firepoengskamp. September er den viktigste måneden for oss. Nå to tredjedeler av sesongen unnagjort og det er på slutten at det virkelig drar seg til. Da skilles klinten fra hveten. Derfor er det viktig å være med i hver eneste kamp og ikke gi fra seg noe gratis.

SE TABELLEN: 1. divisjon 2010

Tynn tropp

Christer Basma

Christer Basma gikk til Ranheim da han la opp toppfotballen og Rosenborg.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Forrige runde var laget svekket på grunn av skader og karantene.

Tom Erik Nordberg sliter fortsatt med skade og det er tvilsomt om han stiller til start under søndagens kamp.

På den lyse siden er Kenneth Dokken tilbake i troppen. I tillegg er treneren spent på hvordan laget presterer etter at Micheal Jamtfall gikk tilbake til Rosenborg under overgangsvinduet.

- Vi har en litt for tynn tropp for øyeblikket. Derfor har Christer Basma (assistenttrener, journ. anm.) vært med for fullt på trening den siste tida. At han er 38 år og fortsatt kan bidra med så mye på banen er rett og slett imponerende.

– Unorskt lag

Sarpsborg spiller ifølge Per Joar Hansen unorsk fotball. Han sammenligner dem med Barcelona. Et lag med mye ballbesittelse og gode pasningsspillere.

- Om vi spiller opp mot vårt beste så har vi en god sjanse til å slå dem.