Ranheim skal ha deltidstrener

1.-divisjonsklubben Ranheim skal ikke lenger ha en hovedtrener på heltid. Per Joar Hansen er usikker på om han vil fortsette, ifølge Adresseavisen.

Per Joar Hansen tar ingenting forgitt med tanke på Aalesunds tabellsituasjon.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Ranheim imponerte stort i årets 1. divisjon, og spilte kvalifisering til eliteserien. Klubben har klart å hevde seg på nest øverste nivå til tross for at den ikke har store ressurser.

Les også: Opprykksdrømmen brast i det 120. minutt

Halvt proff, halvt amatør

Trønderne ønsker å fremstå som semiprofesjonelle og har hatt en politikk overfor spillerne at de skal være halvamatører, mens treneren har vært på heltid.

– Det har vært nødvendig å ha en trener på fulltid for å bygge laget dit det er i dag. Nå har vi etablert oss, og nå går det ikke lenger, sier midlertidig styreleder Rune Venås til Adresseavisen.

Han begrunner det med spillernes situasjon og klubbens økonomi. Ranheim har hatt et budsjett på 7,3 millioner kroner denne sesongen.

Perry usikker

Per Joar Hansen har ikke bestemt seg for om han skal fortsette som trener i Ranheim.

– Ranheim-tiden har vært et eventyr, og jeg utelukker ingenting. Men nå må jeg sette meg ned og tenke på om jeg vil være med videre, om andre klubber kan være aktuelle eller om jeg skal ta en pause, sier Perry til Adresseavisen.

Han sier avgjørelsen om at treneren ikke skal ha full stilling ikke er den største grunnen til at han er usikker.

– Jeg har allerede en sivil jobb, så det er ikke avgjørende. Det handler mer om jeg føler jeg får nok tid til å trene et lag. Det er en del reising tilknyttet den nye jobben, sier Hansen.

Trenerspørsmålet skal være avklart innen spillerne tar ferie 1. desember. Ranheim tapte 1-2 etter ekstraomganger mot Hønefoss i semifinalen i kvalifiseringen til eliteserien.