Konkurs gir poengtap for Ranheim

Konkursen i fotballklubben Lyn fører til at Ranheim trolig rykker en plass ned på tabellen. Å slå Fredrikstad i søndagens bortekamp blir dermed enda viktigere.

Ranheim-trener Per Joar Hansen

Ranheim-trener Per Joar Hansen.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Konkursen i Lyn fører til at klubben ikke vil greie å fullføre årets sesong i førstedivisjon og resultatene fra kampene deres vil trolig strykes.

Flere lag har slått Lyn og kan altså nå miste disse tre poengene. Det gjelder også Ranheim som slo Lyn 3-2 på bortebane.

– Det er veldig surt å miste tre poeng midt i en sesong, men det er selvfølgelig veldig lite vi får gjort noe med. Derfor får vi bare fokusere på det vi kan få gjort noe med framover, sier Ranheim-trener Per Joar Hansen til NRK.

– Tøff motstand

Før helgas kamp mot Fredrikstad ligger Ranheim som nummer to på tabellen etter Bryne. Sogndal ligger som nummer tre – to poeng etter Ranheim som altså vil rykke ned en plass på tabellen hvis de nå fratas tre poeng.

– Dette er både synd for Lyn og trist for oss, sier Hansen, som regner med tøff motstand i Fredrikstad søndag.

– Fredrikstad er et av topplagene og har ambisjoner om å komme fort tilbake til tippeligaen, så dette blir garantert et tøft oppgjør, sier Hansen.

Han sier de vil holde fokus på å tørre og spille sitt eget spill, og ikke reise til sørover for å tro at de kan forsvare seg til et godt resultat.

Treningsleir på Røros

Ranheim har vært på treningsleir på Røros under sommerens spillepause, og målet foran høstsesongen er å spille slik de har gjort på hjemmebane i vår.

Onsdag til uka skal de møte Tromsø i cupen, men denne kampen har de ikke brukt mye tid på ennå.

– Vi har ikke tenkt et sekund på denne kampen ennå. Vi må spille en kamp om gangen. Her gjelder det å ha rett fokus.

– Men vil ikke denne kampen ligge litt i bakhodet hos spillerne?

– Nei, det tror jeg ikke. De har ikke nevnt Tromsø med et eneste ord siden vi fikk dem i trekninga. Nå er det Fredrikstad vi har hundre prosent fokus mot, sier Hansen.