Ranheim-flausen ble starten på suksessen for Rosenborg

Ranheim overrasket alle og danket Rosenborg ut av cupen i 2014. Det bidro til at treneren ble sparket – og at Kåre Ingebrigtsen kom på banen. Lørdag møttes de for første gang etter sjokkampen, og heller ikke da ble det enkelt for storebror.

Rosenborg - Ranheim

SJOKKERENDE CUPEXIT: Det var lite som stemte for Rosenborg da de fikk besøk av Ranheim sommeren 2014. Lørdag kveld møttes de igjen, denne gangen i et fullsatt Lerkendal stadion.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Lørdag møttes Ranheim og Rosenborg for første gang i Eliteserien. Det skjedde på Lerkendal og endte 1–1. Til manges overraskelse, rappet Lillebror Ranheim ett poeng mot storfavoritt Rosenborg.

Men denne gangen gikk det ikke fullt så ille som sist trondheimslagene møttes på Lerkendal. Cupkampen i juni for fire år siden resulterte i 4–3 og at Rosenborg ble danket ut av cupen. Kampen beskrives som en av de pinligste i Rosenborgs historie.

– Det var en sjokkopplevelse. Rosenborg var ikke et veldig godt lag akkurat da, men jeg hadde aldri forestilt meg at Ranheim kunne slå dem, sier tidligere sportskommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter.

Dagens sportskommentator i avisen minnes kampen som særs pinlig.

– Det var definitivt en av de pinligste opplevelsene de noensinne har hatt på Lerkendal, sier Birger Løfaldli.

Rosenborg Ranheim

2014: Rosenborg slet mot Ranheim i cupkampen for fire år siden. – Det var forskrekkelig å se at flere av RBK-spillerne måtte få hjelp mot kramper på slutten av kampen. De var helt kjørt, og Ranheim hadde fullstendig taket på dem, sier Kjetil Kroksæter.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mener tapet var et ledd i trenerbyttet

Dagen etter sjokktapet i 2014 holdt Rosenborg krisemøte. Hovedtrener Per Joar «Perry» Hansen fikk bli, men bare én måned etter var det slutt for trenerkarrieren hans i Rosenborg.

– Tapet mot Ranheim fremskyndet sannsynligvis at Per Joar Hansen fikk sparken. Kampen viste tydelig at spillerne hadde mistet all selvtillit og trua på prosjektet, sier Kroksæter.

– Det var ikke den ene utløsende faktoren, men et viktig ledd, mener Løfaldli.

Ranheimspillere og supportere jubler vilt for Ranheims seier over Rosenborg i cupen.

Og etter Per Joar Hansen kom Kåre Ingebrigtsen. Det markerer et viktig skille i Rosenborgs historie. Siden har det bare gått en vei.

– Kåre fikk raskt opp stemningen blant spillerne og på Brakka, og klarte å bygge opp selvtilliten igjen. Et av hans viktigste grep, var å dra inn Nils Arne Eggen igjen, sier Løfaldli.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Ranheim.

FØRSTE ELITESERIEKAMP: Ranheim tok med seg ett poeng etter kampen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Jevnspilt eliteseriekamp

Tilbake til dagens situasjon: Ranheim har imponert enormt i Eliteserien, og ligger på en foreløpig 3. plass etter åtte kamper.

Assistenttrener i Rosenborg, Erik Hoftun, er overrasket over prestasjonene og sier det er svært spennende å følge med på lillebror:

– Vi heier på dem i alle kamper, unntatt de to hvor de møter oss.

Ranheim yppet seg på Lerkendal lørdag kveld, og det var storebror som trengte hjelp for å ta poeng. Hjemmelaget startet best, men utover i omgangen kom Ranheim mer med i spillet og det utviklet seg til å bli en jevnspilt kamp.

Laster innhold, vennligst vent..