Ranheim fant vinnerresepten

Ranheim har funnet vinnerresepten i 1. divisjon etter en heller svak seriestart. Etter fire seire på de fem siste kampene, er laget nå oppe på femteplass.

Trond Nordsteien

Ranheim-trener Trond Nordsteien sier laget har jobbet steinhardt etter den svake seriestarten.

Foto: Juliane Kravik / NRK

Lillebroren til Rosenborg har vært i toppen av 1. divisjon de siste årene, og har spilt kvalifiseringskamper for eliteserien. Senest i fjor høst da det ble tap for Sarpsborg. Derfor var skuffelsen stor da årets sesong startet med tre tap på de fire første kampene.

– Jobber steinhardt

– Vi har egentlig ikke gjort så mye annet enn at vi har jobbet steinhardt på treningene de siste ukene. Dermed har vi også fått marginene med oss istedenfor imot oss, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Senest på søndag da Ranheim vant 2–1 borte mot Ullensaker/Kisa med seiersmål helt mot slutten av kampen.

– Vi har gravd dypt for å finne ekstra energi i laget, og vi har fått maksimalt ut av det. Nå har vi spilt på oss selvtillit, og da flyter alt mye bedre, sier treneren.

Endret formasjon

Nordsteien endret også på formasjonen på midtbanen ved å la Gjermund Åsen ligge litt foran Vegard Voll og Mads Reginiussen sentralt i banen.

– Dermed fikk spissen vår, Jo Sondre Aas, litt mer støtte der framme. Samtidig baserer vi spillet vårt på et bunnsolid forsvar, sier Trond Nordsteien.

Filosofien er å styre kampene gjennom et godt forsvarsspill.

– Så skal vi slå til med hurtige angrep med mye energi. Det har vi blitt flinkere til i det siste. Vi må også nevne at vi trolig er et av de best trente lagene i 1. divisjon. Det får vi betalt for nå som kampene kommer tett, sier Ranheim-treneren.

På torsdag er det 1. divisjonskamp mot Tromsdalen, og på søndag er Bærum motstander. Begge kampene spilles på Ranheim.

– Neste uke venter cupkampen mot Rosenborg på Lerkendal, men den tenker vi ikke på ennå. De to neste kampene i 1. divisjon er viktigere, og mine spillere mister ikke fokus selv om vi skal til Lerkendal, mener Nordsteien.

– RBK er favoritter

Han mener Rosenborg er klare favoritter i cupoppgjøret 4. juni.

– Det er og skal være forskjell på eliteserien og 1. divisjon. Men vi starter jo på 0-0, og cupbomber har jo skjedd før, sier Nordsteien.

Ranheim har som mål å komme blant de seks første lagene i årets 1. divisjon. Det kan bety kvalifiseringskamper for eliteserien.

– Men vi kikker oss fortsatt bakover på tabellen, for det er ikke så mange poeng ned til de nederste lagene. Vi kom dårlig i gang i serien, men satser på å henge med i toppen resten av sesongen, sier Trond Nordsteien.