NRK Meny
Normal

Ingen redningspakke for Ranheim

Etter den siste ukens problemer hadde Ranheim fotball i dag et møte med hovedsponsor DNB. Noen redningspakke ble det ikke, men klubben har fremdeles håp om at de økonomiske problemene skal løse seg.

Ranheimsupportere

Ranheimssupporterne må fortsatt vente i spenning før de eventuelt kan juble for en redning av økonomien til førstedivisjonsklubben.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

– Noen endelig løsning er vi nok ikke i mål med, men det er en pågående prosess. Forrige uke iverksatte vi kostnadskutt, og nå jobber vi mot andre samarbeidspartnere for å finne en mer permanent løsning sier Rune Venås, styreleder i Ranheim Fotball.

Dagens møte førte kanskje ikke til en konkret og langsiktig løsning for klubben, men Venås virker fornøyd med samtalen like fullt.

– Vi opplever en konstruktiv samtale der de gir uttrykk for et ønske om å være med videre sammen med andre, og det er den prosessen vi nå jobber videre med.

Vanskelig siste uke

Rune Venås Ranheim

Rune Venås, styreleder i Ranheim Fotball

Foto: Martin Hammervik / NRK

Den siste uken har vært økonomisk tung for Ranheim Fotball. Sist fredag mistet de millionstøtten de har fått fra RBK de siste årene.

Også sportslig har det vært utfordringer. Søndagens førstedivisjonskamp endte med tap mot Mjøndalen, og på mandag varslet klubbens trener, Åsmund Bjørkan, at han mest sannsynlig ikke vil fornye kontrakten sin.

Men til tross for de økonomiske problemene er han ikke redd for hva som kan skje om de kommer seg til eliteserien neste år.

Større inntektspotensiale

– Vi ser det slik at eliteserien vil gi oss et større inntektspotensiale, så da er det om å gjøre å holde kostnadsnivået nede.

Og han tror også de to øverste divisjonene har godt av en klubb som Ranheim.

– De har bruk for lavkostnadsklubber som er basert på dugnadsinnsats slik som Ranheim. Vi tror at vi kan være et godt forbilde for norsk toppfotball, mener han.

Fremdeles lønnskutt

Klubbens spillere og ledelse har fremdeles lønnskutt, og det er et tiltak alle i klubben har sagt seg villige til å fortsatt gjennomføre.

I tillegg har de den siste tiden jobbet med å få tak i støtte fra firmaer og næringslivet, samt at de har jobbet frem en del nye produkter med spillerene.

– Vi har klart å få inn et sekssifret beløp på dette de siste dagene, og forhåpentligvis stopper det ikke der. Faresignalet er ikke avblåst, og alle som ønsker å være med på å støtte oss har den muligheten, sier han.