Ranheim brukte lang tid å rykke fra: – Ofte slik når vi møter denne typen motstander

RANHEIM (NRK): Ranheim ligger svært godt an til å få spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien i fotball etter 4-1 hjemme mot Bryne.

Sterk Ranheim-seier i opprykksstriden

Før kampen lå Ranheim på kvalifiseringsplass til Tippeligaen, men med to serierunder igjen var ikke plassen garantert. Laget hadde dermed mye å spille for, og spillerne svarte med en svært solid oppvisning.

– Vi er et bra lag når vi får i gang tempo på ball og får bevegelser. I dag tok det nesten en hel omgang før vi fikk det til. Det er ofte slik når vi møter en motstander som slår langt og vil ha den typen fotball, sier trener Ola By Rise til NRK.

Ranheim tok ledelsen i det 34. minutt ved Karl Morten Eek.

Kristian Rømo Skille økte ledelsen til 2-0 i det 52. minutt, før Bryne reduserte 14 minutter senere.

Siste hjemmekamp for Ola

2-0 til Ranheim mot Bryne

DOBLING: Ranheim går opp til 2-0 ved Kristian Rømo Skille.

Ola By rise

SISTE ORDINÆRE: Dagens kamp var Ranheims siste ordinære hjemmekampen denne sesongen, og den siste med Ola By Rise som trener. Klarer laget kvalik, blir det flere kamper.

Dagens kamp var den nest siste seriekampen i år, og den siste hjemme.

Det var dermed den siste ordinære hjemmekampen med Ola By Rise som trener. RBK-legenden blir ny kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim, men har lovt å lede førstedivisjonslaget ut sesongen.

– Jeg holder gjerne på helt fram til jul, og rykker gjerne opp med dette laget. Men da skal andre ta over, smiler By Rise.

Blir det kvalifisering til Eliteserien, kan det likevel bli noen flere hjemmekamper på ham før han takker av.

Godt utgangspunkt

Med en kamp igjen, er ikke Ranheim helt garantert å havne på kvalifiseringsplass til Elitserien, men laget ligger nå godt an.

Motstander i den siste kampen er Sandnes Ulf borte. Klarer Ranheim uavgjort, er kvalifiseringsplassen i boks.

Sandnes Ulf må vinne kampen med tre mål for å gå forbi Ranheim. Samtidig må Jerv ta poeng mot Follo, og Hødd må vinne mot Brann, for at Ranheim skal miste kvalifiseringsplassen.

– Ingenting er sikkert her, men vi har gjort det vi kan, og har skaffet oss en godt utgangspunkt. Vi skal bite godt fra oss i Sandnes, lover By Rise.

Ranheim går opp til 3-1 mot Bryne

Ranheim går opp til 3-1 mot Bryne.