Utløste røykgranat og truet med sprøyte

En mann ranet et apotek med blodig sprøyte. Like etter ble røykgranater utløst på do.Nå jakter politiet etter en mann i mørk jakke og dressbukser.

Mann med sprøyte ranet apotek på Byåsen butikksenter.

Mann med sprøyte ranet apotek på Byåsen butikksenter.

Ran Byåsen

Politiet leter etter mannen i området.

Foto: NRK/Henrik Sundgård
Politi på Byåsen butikksenter

En mann truet betjeningen med sprøyte.

Foto: NRK/ Rune Kjær Valberg

– En mann kom inn like etter klokken 9.30 og truet betjeningen med sprøyte. Han ranet med seg en del apotekvarer, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Mannen hadde levert fra seg en lapp der det sto at han ønsket få ut enkelte medisiner og at han hadde med seg en blodig sprøyte.

– Nå søker vi i området med hund. Vi sjekker også om det er noen vi allerede kjenner til som har gjort lignende ting før, sier politiets innsatsleder på stedet, Tonje Westad til NRK.

Vil ha tips om velkledd raner

Politiet ber folk om å se etter en mann 190 cm som skal være kledd i svart dunjakke. Han skal være pent kledd med dressbukse i tillegg til den svarte jakken.

– Mannen gikk nedover mot lyskrysset etter ranet. Han hadde en sekk med seg. Vi har ingen konkret mistenkt, men leter i området, sier Kimo.

Er du på stedet? Tips oss på 03030

Røykgranater på do

Brannalarmen på toalettene på butikksenteret ble utløst like etter at mannen truet betjeningen på apoteket. Det viser seg at det er utløst røykgranater av samme type som Forsvaret bruker.

– Da vi kom til butikksenteret, gikk brannalarmen på ett av toalettene. Vi fant rester av røykgranater av Forsvarets modell. Vi kan ikke konkludere, men vi antar at det er en sammenheng mellom disse to hendelsene, sier Kimo til NRK.

Politiet ønsker å få tips fra folk som oppholdt seg i og ved Byåsen Butikksenter i tiden rundt ranet.

– Folk som har sett noe inne på apoteket eller på toalettet, er vi svært interessert i å komme i kontakt med, sier Kimo.

Visste ikke om ranet

Senterleder Heidi Klefstad har ikke hørt om ranet når NRK ringer.

–Jeg har ikke opplevd at senteret er blitt utsatt for ran tidligere. Det er skremmende å høre om dette. Mange av de ansatte i butikkene her står mye alene. Det er skumle greier, sier Klefstad.

Ran Byåsen

Politiet leter etter en mann med svart dunjakke og dressbukser.

Foto: Henrik Sundgård / NRK