NRK Meny
Normal

Aksjonerer for rånegate i Verdal

Politiet i Verdal vil stenge den populære rånegata i sentrum for å unngå støy. Det får rånemiljøet til å se rødt.

Rånere

Rånerne Arve Hynne og Therese Steinsli er provoserte over politiets forslag. Nå maner de til kamp for å beholde Jernbanegata.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

I kveld demonstrerer de for å holde Jernbanegata åpen for trafikk på kveldstid.

Rånemiljøet har stått sterkt i Verdal i mange år, men nå stenges den viktigeste veien på rånerunden.

– Råning er jo en del av livet vårt! Det har bestandig vært slik i Verdal, og det kommer bestandig til å fortsette, sier råner Arve Hynne til NRK.no.

Les også: Anmeldt for råning

Maner til kamp på Facebook

Han og Therese Steinsli er to av rånerne som skal demonstere i kveld. Demonstrasjonen er annonsert på Facebook, og Steinsli regner med at mange møter opp.

Les også: 14 rånebiler avskiltet

– Vi treffes alle sammen på den videregående skolen i Verdal og stiller oss opp i rekke og kjører inn til sentrum og tar runden vår. Dette gjør vi for å vise et samhold mellom oss rånere, sier hun.

Klager fra innbyggere

Den siste tiden har Jernbanegata vært stengt på grunn av veiarbeid, og nå politiet lagt fram et forslag om å fortsette å holde gata stengt på kveldstid for å unngå støy i sentrum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rånere i Verdal

Arve Hynne er glødende opptatt av rånemiljøet i Verdal.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Vi har en del klager fra fastboende, og folk som sitter ute på restauranter og cafeer i sentrum. Rånerne lager unødvendig mye støy, sier lensmann i Verdal, Knut Olav Røstad.

Les også: – Rånere må få et sted de kan kjøre

Hynne har forståelse for at eldre og småbarnsfamilier reagerer, men han tror ikke stenging av Jernbanegata vil ha noe effekt.

– Jeg skjønner at de som bor der vi kjører blir frustrert, men det bor mye folk med barn og eldre i de alternative gatene. De må ikke stenge Jernbanegata, for vi kommer alltid til å finne alternative ruter, sier han.

Vil opprette arbeidsgruppe

Beboerne i Verdal har forskjellige meninger om rånerne i byen. Noen synes det er helt greit, mens andre synes det er ille at de tar over sentrum. Nå vil lensmannen finne en løsning på problemet.

– Jeg ser for meg å sette ned en arbeidsgruppe som kan se på dette her, så får vi se hva som blir den beste løsningen. Jeg har ikke noe i mot ungdom og bilkjøring, men de må jo samtidig vise hensyn til øvrige publikum som ferdes i Verdel sentrum.

Rånere i Verdal

Rånebilene står tett i tett i Verdal sentrum.

Foto: Eivind Aabakken / NRK