Randi (73) ble funnet etter 28 timer i fjellet

Randi og ektemannen takker øvre makter, hjelpemannskap og en godt synlig rød jakke for at hun ble funnet. 73-åringen var savnet i 28 timer i fjellet i Verran.

Etter en større leteaksjon i fjellet i Verran, ble 73 år gamle Randi Sæther funnet. Hun var savnet i fjellet i 28 timer i helga

Randi Sæther takket letemannskapene i dag. Hun ble funnet etter å ha vært savnet i 28 timer i fjellet

Etter en større leteaksjon i fjellet i Verran, ble 73 år gamle Randi Sæther funnet. Hun var savnet i fjellet i 28 timer i helga, og familien er takknemlig for hjelpen de fikk fra letemannskapene.

– Jeg må bare si tusen takk til alle de som stilte opp, sier Randi Sæther.

– Det går ikke an å finne ord for det. Jeg takker han «der oppe», også. Har det vært 14 dager siden var temperaturen nesten nede i null og det var iskald havluft, sier ektemannen Karle Sæther.

Ble funnet – fikk karamell

Funnet i fjellet

Randi Sæther ble funnet over ei mil fra stedet hvor letemannskapene lette.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Nesten 100 personer fra Røde Kors, Heimevernet, Sivilforsvaret, redningshelikopter og frivillige deltok i leteaksjonen i området Rundhaugvatnet. Rundhaugvatnet ligger nord i Verran kommune, nordvest for Malm i Nord-Trøndelag.

– Jeg var ikke noe redd, men jeg ble veldig glad da jeg ble funnet. Mannen som fant meg hadde ikke med seg noe mat, men jeg skulle få en karamell som han hadde med seg, ler Sæther.

Sivilforsvaret er godt vant leteaksjoner. I fjor var det tolv leteaksjoner, bare i Nord-Trøndelag. Det er ikke uvanlig at de som blir funnet er langt ut av kurs. Det var også tilfellet med Randi, som ble funnet over én mil unna hytten som var målet.

– Det er langt unna hvor vi søkte i utgangspunktet. Hun er sprek og gikk langt, sier troppssjef i Sivilforsvaret Torkild Hågensen.

Rød jakke ble utslagsgivende

Randi Sæther

Randi Sæther hadde på seg ei rød jakke og et par nye fjellsko. Det var utslagsgivende for at hun ble funnet.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Politiet, i samarbeid med sivile, Heimevernet og Sivilforsvaret lette etter 73-åringen i over et døgn. Randi Sæther hadde på seg en rød jakke da hun forsvant, og den informasjonen ble livsviktig.

– En mannlig turgåer ringte politiet kl. 19 og lurte på om kvinnen var funnet. Han hadde observert noe rødt og gikk for å sjekke det. Klokka 1930 ringte han for å fortelle at han var i kontakt med kvinnen, fortalte operasjonsleder i politiet, Jan Tore Tiltnes til NRK.